Erik Hulzebosch opent Week van Zorg en Welzijn Oost-Nederland

06-03-2014

Op maandagochtend 10 maart opent Erik Hulzebosch, voor de meesten bekend als marathonschaatser, de Week van Zorg en Welzijn in Oost-Nederland bij Sutfene steunpunt ‘De Veldhoek’ in Harfsen. Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 10 tot en met 15 maart 2014 openen in Oost-Nederland meer dan 300 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Het landelijke thema van 2014 is: Zo werkt zorg.

Na de officiële openingshandeling gaan Erik Hulzebosch en bewoners van ‘De Veldhoek’ gezellig met elkaar in gesprek, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Ter voorbereiding op zijn komst zijn er, in samenwerking met de bewoners, heuse interviewvragen opgesteld. Erik Hulzebosch: “Ik doe dit graag, omdat ik een warm hart heb voor de oudere. Bovendien heb ik een band met de zorg, omdat mijn vrouw vroeger altijd in de zorg heeft gewerkt.” 


Locaties en openingstijden
Tijdens de Week van Zorg en Welzijn kunnen buurtbewoners, studenten, schoolklassen, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden in het hart van zorg en welzijn kijken. En met eigen ogen zien wat er voor een fantastisch werk wordt gedaan. Op www.zorgselect.nl/weekvanzorgenwelzijn staan alle deelnemende locaties en openingstijden uit Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland.  In de app ‘Zo werkt zorg’ voor IOS of Android zijn alle geopende locaties in heel Nederland te bekijken.


Een greep uit de activiteiten
Tijdens de Week worden verschillende bijzondere activiteiten georganiseerd. Zo kunt u op zaterdag 15 maart bij de Vogellanden, centrum voor revalidatie in Zwolle, beleven hoe het is om te revalideren. Loop met een dummyprothese, fiets met een handbike of rij een rolstoelhindernisparcours. Zorggroep Solis in Deventer opent op 12, 13 en 14 maart verschillende locaties. Op 12 maart kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een proeverijworkshop maaltijden en op 13 maart kunt u tijdens de workshop ‘Een wandeling langs de zintuigen’ zelf ervaren wat licht, kleur, geur en gevoel doet met de waarneming van ouderen. Ook Viattence organiseert tijdens de Week van Zorg en Welzijn op verschillende locaties workshops. Bezoek bijvoorbeeld op 13 maart een kookinspiratieworkshop met tips & trucs waarop u moet letten wanneer u kookt voor mensen met dementie. Bij manege De Beurskotten, Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal, kunt u op zaterdag 15 maart onder andere gratis een proefrit maken of een workshop paardenverzorging bijwonen. Of bezoek op 15 maart het open huis in Diaconessenhuis – locatie Steenwijk. Ga met uw kind en zijn/haar zieke knuffel naar de poppen- en berendokter, of probeer zelf bloed te prikken of een wond te hechten.