Succesvolle 2e Week van Zorg en Welzijn in Oost-Nederland

17-03-2014

Van 10 tot en met 15 maart 2014 heeft de 2e Nationale Week van Zorg en Welzijn plaatsgevonden. De Week werd afgesloten met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn die dit jaar voor de 14e keer werd georganiseerd. De afgelopen week openden in Oost-Nederland meer dan 360 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Buurtbewoners, studenten, schoolklassen, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het hart van zorg en welzijn en met eigen ogen zien wat er voor een fantastisch werk wordt gedaan.


Meer dan 75 zorg- en welzijnsinstellingen openden samen 360 locaties in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland, 40 locaties meer dan in 2013. Op deze locaties kon het publiek zien hoe het werkt in de sector. De hele week vonden er bijzondere activiteiten plaats. Er werden rondleidingen gegeven, workshops gehouden, informatiemarkten georganiseerd en bezoekers konden zelf ervaren hoe het is om in de zorg te werken. In de week hebben ongeveer 38.000 mensen een bezoekje gebracht aan een zorg- of welzijnsinstelling. De week werd bekroond door de landelijke open dag op 15 maart, toen waren er 260 locaties open. Met name de ziekenhuizen waren de grote publiekstrekkers met duizenden bezoekers.


Zo werkt zorg

De nationale Week van Zorg en Welzijn werd in Oost-Nederland gecoördineerd door werkgeversorganisatie WGV Zorg en Welzijn. Deze Week geeft de zorg- en welzijnssector een gezicht en een positieve impuls aan het beeld dat onder het publiek leeft. Met het landelijke thema ‘Zo werkt zorg’ werd getoond wat een geweldig werk er in zorg en welzijn gedaan wordt. Wie dat wilde kon ook meer te weten komen over een opleiding, een stageplaats, een baan of vrijwilligerswerk in de sector. De Week van Zorg en Welzijn wordt volgend jaar gehouden van 16 tot 21 maart.


Bekijk hier foto's van de Week van Zorg en Welzijn in Oost-Nederland