1000-jongerenplan in de race voor ESF Award

13-11-2014

Het Overijsselse project 1000 jongerenplan dingt mee naar de ESF Award van Agentschap NL. Deze award wordt uitgereikt aan een bijzonder project waaraan het Europees Sociaal Fonds (ESF) subsidie heeft bijgedragen. In het 1000 jongerenplan worden kwetsbare jongeren succesvol begeleid naar een plek op de arbeidsmarkt.


Stem!
Stem op het filmpje over het 1000 jongeren plan via de Facebookpagina van de ESF-awards. Bekijk het filmpje en ontdek waarom het project zo succesvol is. De vijf projecten die op 23 november de meeste stemmen hebben verzameld, worden genomineerd voor de finale op 3 december. De ESF Award wordt uitgereikt door Jetta Klijnsma, de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Unieke samenwerking
In het traject zijn momenteel 861 jongeren opgenomen, van wie al 415 jongeren een geschikte baan of opleiding vonden. De andere jongeren zitten nog in het traject. “We zijn ontzettend trots op het 1000 jongerenplan”, vertelt wethouder Patrick Welman. “Het project is een prachtig voorbeeld van de optimale  samenwerking tussen overheid, onderwijs, zorg en ondernemers om kwetsbare jongeren met succes te begeleiden naar een baan.” Individueel Traject Begeleiders ondersteunen de jongeren intensief op het gebied van onderwijs en werk, maar ook bij eventuele schuldsanering, het zoeken van woonruimte, vrijetijdsbesteding of sport. “Twentse werkgevers die deelnemen ontvangen een subsidie en tonen hun maatschappelijke betrokkenheid”, vult wethouder Rob Christenhusz uit Oldenzaal aan.