Vijf BN’ers openen 3e Week van Zorg en Welzijn in Oost-Nederland

06-03-2015

Van 16 tot en met 21 maart 2015 vindt voor de derde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats en openen in Oost-Nederland circa 250 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Op maandagochtend 16 maart begint om 9.00 uur de actie ‘De Week begint met Zorg en Welzijn’, waarmee scholieren en bekende Nederlanders in het hele land de Week openen. In Oost-Nederland gebeurt dit met medewerking van Ruben Dingemans, Erwin Nyhoff, Kim Kötter, Chimène van Oosterhout en Sabine Uitslag. Elke BN’er loopt bij een andere zorgorganisatie in de regio een ochtend mee met de medewerkers en een groep scholieren.


Op deze manier ontdekken ze hoe ingrijpend, maar vooral ook hoe dankbaar de zorg kan zijn. Zo gaat presentator Ruben Dingemans op maandagochtend 16 maart samen met een aantal basisschoolleerlingen op bezoek bij een locatie van zorginstelling Markenheem in Doetinchem. Zanger Erwin Nyhoff is die ochtend, samen met groep 8 leerlingen, te vinden bij de Parabool locatie “Het Groene Erf” in Schalkhaar. Stichting Sprank in Hardenberg ontvangt model/presentatrice Kim Kötter, samen met leerlingen van het ROC en RIBW Groep Overijssel in Almelo krijgt bezoek van presentatrice Chimène van Oosterhout. Tot slot neemt oud-politica Sabine Uitslag, samen met leerlingen die een maatschappelijke stage lopen, een kijkje bij Zorggroep Manna in Enschede.


Locaties en openingstijden

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn kunnen buurtbewoners, studenten, schoolklassen, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden in het hart van zorg en welzijn kijken. Iedereen kan met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector wordt verricht. Klik hier voor alle deelnemende locaties en openingstijden uit Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland.