Week van Zorg en Welzijn in Oost-Nederland goed bezocht

23-03-2015

Van 16 tot en met 21 maart 2015 heeft de 3e Nationale Week van Zorg en Welzijn plaatsgevonden. De Week werd afgesloten met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn die dit jaar voor de 15e keer werd georganiseerd. De afgelopen week openden in Oost-Nederland 300 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Buurtbewoners, scholieren, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het hart van zorg en welzijn en met eigen ogen zien wat er voor een fantastisch werk wordt gedaan.


75 zorg- en welzijnsinstellingen openden samen 300 locaties in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland. Op deze locaties kon het publiek zien hoe het werkt in de sector. De hele week vonden er tal van activiteiten plaats. Er werden rondleidingen gegeven, workshops gehouden, informatiemarkten georganiseerd en bezoekers konden zelf ervaren hoe het is om in de zorg te werken. De week werd geopend door 5 bekende nederlanders. Ruben Dingemans, Erwin Nyhoff, Kim Kötter, Chimène van Oosterhout en Sabine Uitslag hebben elk samen met scholieren een bezoek gebracht aan een zorgorganisatie. In de week hebben ongeveer 35.000 mensen een bezoekje gebracht aan een zorg- of welzijnsinstelling. Met name de ziekenhuizen ontvingen duizenden bezoekers.

Zo werkt zorg
De Week van Zorg en Welzijn werd in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland gecoördineerd door werkgeversorganisatie WGV Zorg en Welzijn. Deze Week geeft de zorg- en welzijnssector een gezicht en een positieve impuls aan het beeld dat onder het publiek leeft. Met het landelijke thema ‘Zo werkt zorg’ werd getoond wat een geweldig werk er in zorg en welzijn gedaan wordt. De Week van Zorg en Welzijn wordt in 2016 gehouden van 14 tot 19 maart.