3e jaars HBO-stagiaires Social Work of HBO-V
Tactus Verslavingszorg

Dit kun je leren

De Piet Roordakliniek, onderdeel van Tactus Verslavingszorg, is een forensische verslavingskliniek die behandeling biedt aan mannen die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen, langdurig verslaafd zijn en niet in staat zijn om dit patroon te doorbreken. De Piet Roordakliniek bestaat uit twee locaties, te weten Zutphen en Apeldoorn. Locatie Zutphen heeft een gesloten behandelsetting (beveiligingsniveau 3) en biedt een veilige start van de behandeling en mogelijkheid tot onderzoek op motivatie en behandelbaarheid. Locatie Zutphen biedt ook een besloten behandelsetting (beveiligingsniveau 2), waarin cliënt regelmatiger buiten de kliniek verblijft. Locatie Apeldoorn biedt een open behandelsetting (beveiligingsniveau 1), veelal als vervolgbehandeling na verblijf in Zutphen en gericht op resocialisatie.

Meer informatie over de locatie vind je hier

Voor het studiejaar 2020-2021 hebben wij voor de Piet Roordakliniek in Zutphen op meerdere afdelingen plaats voor: 3e jaars HBO-stagiaires Social Work of HBO-V

Inhoud van de stagewerkzaamheden: De stagiaire kan zich tijdens de stage ontwikkelen tot een professional en werken aan alle opdrachten en doelen zoals deze worden gesteld door de opleiding. Voorbeelden van werkzaamheden (altijd onder begeleiding en supervisie van een gediplomeerd sociotherapeut) zijn:

  • het mede vormgeven van een veilig leef- en behandelklimaat waarin contact met de cliënt centraal staat
  • een bijdrage leveren aan het opstellen en evalueren van het werkplan, en zorgdragen voor de uitvoering daarvan
  • ondersteuning van de cliënten bij diverse behandelopdrachten en alledaagse werkzaamheden
  • deelnemen aan diverse overlegvormen
  • schriftelijk rapporteren en mondeling overdragen van zorg aan collega’s en multidisciplinair team

 

 

Wij verwachten

Je hebt zowel je Propedeuse als het tweede studiejaar goed afgerond. Je hebt een actieve leerhouding en je bent bereid om je bijdrage als stagiaire te laten zien in onregelmatige diensten (dag-, avond- en weekenddiensten). Sociale vaardigheden zoals tact, inlevingsvermogen, kunnen motiveren en stimuleren, en conflicthantering en vroeg signalering  zijn van essentieel belang bij het begeleiden van onze cliënten. Daarnaast is het bewaken en bepalen van de eigen houding, en hierop kunnen reflecteren, belangrijk.

Dit bieden wij

Wij bieden Een uitdagende stageplaats, begeleiding bij je professionele ontwikkeling gedurende je stageperiode en stagevergoeding conform CAO-GGZ. Daarnaast beschikken wij over een breed pakket opleidingen, gericht op de verwerving van kennis en vaardigheden, toegespitst op competenties en ontwikkeling. Zo kun je verschillende E-learningmodules volgen en biedt Tactus haar medewerkers interne trainingen aan. Voorbeelden hiervan zijn o.a. middeleninformatie, het verstrekken van medicatie, BHV, basiscursus schematherapie, motiverende gesprekstechnieken.

Stagevergoeding

Je ontvangt een stagevergoeding volgens de CAO GGZ.

 

Kom jij bij ons stage lopen?

Voor meer inlichtingen kun je contact opnemen met Ezra Paliama (Senior Sociotherapeut) of Petra van Gemert (Coach) via telefoonnummer 088-3822888 of per e-mail naar e.paliama@tactus.nl of p.vangemert@tactus.nl

De gesprekken zullen plaatsvinden op 14 en 15 april 2020. We zien je sollicitatie graag vóór 1 april a.s. tegemoet. Je kunt op 6 en 7 april a.s. een reactie per mail van ons verwachten.

 

Type Vacature
Intern nummer 2020-019
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Verlengde Ooyerhoekseweg - Piet Roordakliniek
Postcode 7207BJ
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Petra van Gemert en Ezra Paliama
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 17-02-2020
Ingangsdatum 1 september 2020
Reageer voor 01-04-2020
Nummer 51339
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg