Nieuws

Met de Leerstand efficiënt leren over fysieke belasting
20-11-2018
De werkgeversverenigingen Transvorm en WGV Zorg en Welzijn presenteren de Leerstand: een online tool waarmee zorgverleners inzicht krijgen in hun leerbehoefte over fysieke belasting.
Lees meer

Publiekscampagne Ik Zorg van start
01-11-2018
Vandaag gaven minister Hugo de Jonge, minister Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis het startsein voor de publiekscampagne Ik Zorg. Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. Dat is hard nodig, om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden. Als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen.
Lees meer

Campagnebus IK ZORG. te gast in Overijssel
01-08-2018
Deze zomer toert er een campagnebus door heel Nederland. De reden? Er worden enthousiaste verhalen opgehaald van medewerkers in zorg en welzijn. Hun ervaringen en foto’s worden onderdeel van de campagne ‘IK ZORG.’, die in het najaar landelijk wordt gelanceerd. De sector krijgt te maken met grote personeelstekorten en daarom is de campagne in het leven geroepen: het doel is om nieuwe enthousiastelingen voor zorg en welzijn te werven. Deze week is de campagnebus in Overijssel te vinden. Wij namen een kijkje!
Lees meer

Meld je aan voor een workshop tijdens de Week van de loopbaan!
20-07-2018
Van 17 tot en met 22 september vindt de Week van de loopbaan weer plaats. Een mooi moment om je eigen loopbaan eens onder de loep te nemen! ZorgSelect/WGV Zorg en Welzijn biedt hiervoor, net als vorig jaar, in het kader van 'Sterk in je werk' gratis loopbaangesprekken en workshops aan.
Lees meer

Gratis loopbaanadvies met ‘Sterk in je werk’: “Een frisse blik helpt echt”
16-07-2018
‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’. Zo heet het project met gratis loopbaanadvies voor mensen die in zorg en welzijn werken, of dit graag zouden willen. In Oost-Nederland hebben inmiddels al ruim 1000 mensen* gebruikgemaakt van deze mogelijkheid. Nathalie Schasfoort (48) uit Oldenzaal is één van hen. Zij vertelt over haar ervaringen.
Lees meer

1.000e deelnemer Sterk in je werk
24-04-2018
Met het landelijke project 'Sterk in je werk, zorg voor jezelf' dat eind 2016 is gestart, krijgen zorgmedewerkers gratis de kans hun loopbaan een positieve wending te geven. De inzet is om ze door loopbaanoriëntatie weerbaarder en wendbaarder op de arbeidsmarkt te laten worden, waardoor de kans op werkbehoud of nieuw werk wordt vergroot. De adviseurs van ZorgSelect begeleiden deelnemers aan Sterk in je werk in Oost-Nederland. Ze helpen hen gratis op weg met één of twee gesprekken en eventueel een test. Onlangs is de 1.000e deelnemer verwelkomd.
Lees meer

Prijswinnaars lezersprijsvraag bekend
28-03-2018
De vier winnaars van de lezersprijsvraag in de Special Zorg en Welzijn zijn bekend. Maaike Baarslag uit Raalte is één van de prijswinnaars. Zij nam op 28 maart '18 haar prijs - een bioscoopbon van € 20,- en een bos bloemen - in ontvangst.
Lees meer

Experiment Grens: meld je aan!
22-03-2018
Op 1 maart is “Experiment Grens” gestart. Met dit project krijg je de mogelijkheid om een dag mee te lopen in een Duitse onderneming. Zo kun je laagdrempelig testen of werken over de grens een optie zou kunnen zijn.
Lees meer

Week van Zorg en Welzijn 2018: volop aandacht in Oost-Nederland voor prachtige sector
19-03-2018
Van 12 tot en met 17 maart 2018 vond de 6e Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. De Week werd traditiegetrouw afgesloten met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn, die dit jaar voor de 18e keer werd georganiseerd. De afgelopen week openden in Oost-Nederland ongeveer 280 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Buurtbewoners, scholieren, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het hart van zorg en welzijn en met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er wordt gedaan.
Lees meer

BN-er Barry Paf op bezoek bij Greijdanus tijdens Week van Zorg en Welzijn
16-03-2018
Van 12 t/m 17 maart vindt voor de zesde keer de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Jongeren interesseren om te kiezen voor een opleiding of baan in zorg en welzijn is één van de doelen van de Week. Daarom worden er tijdens de Week van Zorg en Welzijn op verschillende middelbare scholen gastlessen gegeven om jongeren kennis te laten maken met beroepen in zorg & welzijn, gekoppeld aan het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’. Radio-dj Barry Paf bezocht op donderdagmiddag 15 maart het Greijdanus College in Hardenberg om het programma met gastlessen op enthousiaste wijze te openen.
Lees meer

Rein van Duivenboden op bezoek bij Nuborgh College tijdens Week van Zorg en Welzijn
16-03-2018
Van 12 t/m 17 maart vindt voor de zesde keer de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Jongeren interesseren om te kiezen voor een opleiding of baan in zorg en welzijn is één van de doelen van de Week. Daarom worden er tijdens de Week van Zorg en Welzijn op verschillende middelbare scholen gastlessen gegeven om jongeren kennis te laten maken met beroepen in zorg & welzijn, gekoppeld aan het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’. (Ex-Mainstreet) zanger, acteur en presentator Rein van Duivenboden bezocht op vrijdagmiddag 16 maart het Nuborgh College in Elburg om het programma met gastlessen extra speciaal te maken.
Lees meer

BN-er Vincent Visser bezoekt Reggesteyn tijdens Week van Zorg en Welzijn
13-03-2018
Van 12 t/m 17 maart vindt voor de zesde keer de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Jongeren interesseren om te kiezen voor een opleiding of baan in zorg en welzijn is één van de doelen van de Week. Daarom worden er tijdens de Week van Zorg en Welzijn op verschillende middelbare scholen gastlessen gegeven om jongeren kennis te laten maken met beroepen in zorg & welzijn, gekoppeld aan het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’. Op CSG Reggesteyn, vestiging Willem de Clercqstraat in Nijverdal was Brugklas acteur Vincent Visser op 12 maart aanwezig om het programma met gastlessen te openen. Hij ging met de scholieren in gesprek over zorg & welzijn, riep hen op een kijkje te nemen bij een zorg- of welzijnsinstelling in de buurt en ging met hen op de foto.
Lees meer

De Week van Zorg en Welzijn is gestart!
12-03-2018
De zesde nationale Week van Zorg en Welzijn is officieel begonnen. Vanochtend vroeg zwom Olympisch zwemkampioen Maarten v.d. Weijden als onderdeel van de kick-off in het zwembad van de Vogellanden in Zwolle. Daarnaast ging hij kort in gesprek en op de foto met medewerkers van de nachtzorg. Als dank voor de gastvrijheid kreeg Fenna Eefting, bestuurder van de Vogellanden de waterbokaal overhandigd.
Lees meer

BN-ers bezoeken middelbare scholen tijdens Week van Zorg en Welzijn
08-03-2018
Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart 2018 rijdt een grote Zorg en Welzijn bus, met aan boord BN-er Tim Haars en ambassadeurs uit zorg en welzijn, door Nederland. De bus bezoekt van maandag t/m vrijdag in totaal 14 middelbare scholen. Op de scholen zullen de ambassadeurs korte gastlessen geven. Hiermee worden jongeren geïnformeerd en gestimuleerd om te kiezen voor een opleiding of beroep in zorg en welzijn. Op donderdagmiddag 15 maart komt de bus naar het Carmel College in Raalte. Tijdens de Week worden er ook gastlessen gegeven op Reggesteyn in Nijverdal, het Greijdanus College in Hardenberg en het Nuborgh College in Elburg. BN-ers Vincent Visser, Barry Paf en Rein van Duivenboden zijn hierbij aanwezig.
Lees meer

Kick-off Week van Zorg en Welzijn: Maarten van der Weijden zwemt bij Vogellanden
07-03-2018
Van 12 tot en met 17 maart organiseren de 14 regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn – verenigd in RegioPlus – de zesde landelijke Week van Zorg en Welzijn. Tijdens de Week openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien hoe het is om in de sector te leren en werken. Als kick-off zet ambassadeur Maarten van der Weijden zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje. Hij verbindt de 14 zorgregio´s door ze in één etmaal allemaal te bezoeken en bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties een stuk te zwemmen. In het werkgebied van WGV Zorg en Welzijn komt de Olympisch zwemkampioen langs bij Vogellanden, Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde te Zwolle.
Lees meer

Special Week van Zorg en Welzijn op de deurmat
06-03-2018
Volgende week is het al zover: de Week van Zorg en Welzijn vindt plaats. Tussen 12 en 17 maart openen honderden zorg- en welzijnsinstellingen in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek. Ter promotie van deze Week valt tussen 3 en 7 maart de Special Zorg en Welzijn op de deurmat.
Lees meer

Kom kijken bij ruim 250 zorg- en welzijnslocaties in Oost-Nederland!
05-03-2018
Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart 2018 voert de grootste sector van Nederland campagne. In Oost-Nederland openen ruim 250 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. De vraag naar arbeidskrachten in zorg en welzijn groeit de komende jaren sterk. De Week van Zorg en Welzijn is hét moment om te laten zien hoe mooi en veelzijdig de sector zorg & welzijn is en om te laten zien met hoeveel beroepstrots en professionaliteit er overal gewerkt wordt. Het scheppen van een realistisch en positief beeld van werken en leren in zorg & welzijn is het overkoepelend doel van de campagne.
Lees meer

Deze organisaties doen mee aan de Week van Zorg en Welzijn
28-02-2018
Tijdens de Week van Zorg en Welzijn openen vele zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren voor het grote publiek en laten je zien hoe de zorg écht werkt. Omdat ze trots zijn op het werk dat ze doen en dit graag met je willen delen. Kom dus kijken van 12 tot en met 17 maart 2018!
Lees meer

Kom naar de Voorlichtingsdag Zorg
27-02-2018
In de Week van Zorg en Welzijn wordt er een Voorlichtingsdag Zorg gehouden. Wil jij meer weten over werken en opleidingen in de zorg? Kom dan langs!
Lees meer

Kijk naar "Heel Holland Zorgt"!
26-02-2018
Op 17 februari jl. is weer een nieuwe serie van "Heel Holland Zorgt" van start gegaan. Het tv-programma is 5 weken achter elkaar te zien op SBS6 op zaterdagmiddag van 16.30 – 17.00 uur. Iedere week nemen bekende Nederlanders een kijkje in de wereld van Zorg en Welzijn en kom je erachter hoe het is om te werken in de zorg- en welzijnssector.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven