BN-er Barry Paf op bezoek bij Greijdanus tijdens Week van Zorg en Welzijn

16-03-2018

Van 12 t/m 17 maart vindt voor de zesde keer de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Jongeren interesseren om te kiezen voor een opleiding of baan in zorg en welzijn is één van de doelen van de Week. Daarom worden er tijdens de Week van Zorg en Welzijn op verschillende middelbare scholen gastlessen gegeven om jongeren kennis te laten maken met beroepen in zorg & welzijn, gekoppeld aan het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’. Radio-dj Barry Paf bezocht op donderdagmiddag 15 maart het Greijdanus College in Hardenberg om het programma met gastlessen op enthousiaste wijze te openen.

 
De leerlingen van 2 vmbo klassen (van Greijdanus en De Nieuwe Veste) en de leerlingen van 1 havo/vwo klas (Greijdanus) woonden elk ’s middags een gastles bij. Barry Paf was aanwezig om het programma te openen. Hij vertelde over zijn eigen ervaring met zorg & welzijn, stelde de gastdocenten voor aan de leerlingen en ging kort met hen in gesprek. Tijdens de gastlessen vertelden de zorgprofessionals uit de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en ziekenhuiszorg over hun beroep: wat is er leuk of juist niet leuk aan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen en welke opleiding hebben ze gevolgd? Gezien de sterk toenemende vraag naar arbeidskrachten in zorg & welzijn, liggen hier in de toekomst volop kansen voor jongeren.
 
 
Lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’
In het najaar van 2017 is het nieuwe lespakket gelanceerd voor middelbare scholen. Het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Het boegbeeld van het nieuwe lespakket is acteur en presentator Tim Haars. De leerlingen van het Greijdanus College en De Nieuwe Veste hebben donderdagochtend, als voorbereiding op de gastlessen, kennisgemaakt met dit nieuwe lespakket.