BN-ers bezoeken middelbare scholen tijdens Week van Zorg en Welzijn

08-03-2018

Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart 2018 rijdt een grote Zorg en Welzijn bus, met aan boord BN-er Tim Haars en ambassadeurs uit zorg en welzijn, door Nederland. De bus bezoekt van maandag t/m vrijdag in totaal 14 middelbare scholen. Op de scholen zullen de ambassadeurs korte gastlessen geven. Hiermee worden jongeren geïnformeerd en gestimuleerd om te kiezen voor een opleiding of beroep in zorg en welzijn. Op donderdagmiddag 15 maart komt de bus naar het Carmel College in Raalte. Tijdens de Week worden er ook gastlessen gegeven op Reggesteyn in Nijverdal, het Greijdanus College in Hardenberg en het Nuborgh College in Elburg. BN-ers Vincent Visser, Barry Paf en Rein van Duivenboden zijn hierbij aanwezig.

Tijdens de gastlessen vertellen de ambassadeurs uit zorg en welzijn over hun beroep: wat is er leuk of juist niet leuk aan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen en welke opleiding hebben ze gevolgd? Op deze manier kunnen jongeren kennis maken met beroepen in zorg en welzijn. In de toekomst liggen daar volop kansen en er is meer te doen dan alleen ‘billen wassen’. De BN-ers zijn aanwezig om de gastles extra speciaal te maken. Zij vertellen over hun eigen ervaring met zorg en welzijn en gaan natuurlijk ook op de foto met de jongeren. Brugklas acteur Vincent Visser komt op maandag 12 maart naar Nijverdal, radio-dj Barry Paf gaat op donderdag 15 maart naar Hardenberg en (ex-Mainstreet) zanger, acteur en presentator Rein van Duivenboden is op vrijdag 16 maart te gast in Elburg.
 
Lespakket ‘Aan Jou hebben we wat’
In het najaar van 2017 is het nieuwe lespakket gelanceerd voor middelbare scholen. Het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Het boegbeeld van het nieuwe lespakket is acteur en presentator Tim Haars. Hij is bekend geworden met de rol van Gerrie van Boven in het sketchprogramma New Kids. Tijdens de bustour wordt ook aandacht gevraagd voor het nieuwe lespakket.