Hbo's in Oost-Nederland bovengemiddelde beoordeling in Keuzegids hbo 2020

07-11-2019

In het werkgebied van WGV Zorg en Welzijn vind je vier hogescholen: HAN, Saxion, VIAA en Windesheim. Al deze hogescholen bieden zorg- en welzijnsopleidingen aan. Een keer per jaar komt de Keuzegids hbo uit, waarin alle hogescholen met elkaar worden vergeleken en per opleiding en als onderwijsinstelling in zijn geheel een score krijgen. De hogescholen in Oost-Nederland scoren alle vier heel goed, twee hogescholen hebben zelfs een tweede plaats behaald als onderwijsinstelling in zijn geheel; Windesheim in de categorie grote hogescholen en VIAA in de categorie kleine hogescholen.

Ook een aantal zorg- en welzijnsopleidingen van de hogescholen is als zeer goed gewaardeerd. Zo behaalt de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) de nummer één positie voor de opleiding fysiotherapie. VIAA uit Zwolle behaalt de nummer één positie voor de opleiding verpleegkunde. De opleiding oefentherapie is het best bij Windesheim. Daarnaast zijn alle drie genoemde opleidingen betiteld als 'topopleiding' op basis van de hoogte van de score.

Bovendien staat Hogeschool Windesheim op de nummer één positie voor de AD (associatie degree) opleidingen. Een mooie ontwikkeling, aangezien deze (meestal) 2-jarige opleidingen steeds belangrijker worden binnen zorg en welzijn, vanwege de voortdurende ontwikkeling en doorgroei van medewerkers. 

Gezien het directe belang van goed onderwijs voor de kwaliteit van de geboden zorg in de regio, is WGV Zorg en Welzijn erg blij met deze scores. We feliciteren de onderwijsinstellingen van harte met deze resultaten.