Kick-off Week van Zorg en Welzijn: Maarten van der Weijden zwemt bij Vogellanden

07-03-2018

Van 12 tot en met 17 maart organiseren de 14 regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn – verenigd in RegioPlus – de zesde landelijke Week van Zorg en Welzijn. Tijdens de Week openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien hoe het is om in de sector te leren en werken. Als kick-off zet ambassadeur Maarten van der Weijden zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje. Hij verbindt de 14 zorgregio´s door ze in één etmaal allemaal te bezoeken en bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties een stuk te zwemmen. In het werkgebied van WGV Zorg en Welzijn komt de Olympisch zwemkampioen langs bij Vogellanden, Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde te Zwolle.

Maarten Van der Weijden zet zich dit jaar opnieuw in voor de Week van Zorg en Welzijn. “Ik ben trots dat ik weer ambassadeur mag zijn van deze week. Ik hoop met deze actie veel aandacht te krijgen voor zorg en welzijn, omdat ik tijdens mijn ziekte zelf heb ervaren hoe belangrijk deze zorg is en dat deze altijd doorgaat”, aldus Van der Weijden.

Zwemmarathon
Maarten van der Weijden start op zondag 11 maart om 20.00 uur bij de eerste zorgorganisatie in Rijsbergen. Hij bezoekt in totaal 14 verschillende organisaties door het hele land die hun zwembad ter beschikking stellen: van Assen tot Goes tot Maastricht. Bij elke locatie zwemt de ambassadeur een half uur en gaat hij in gesprek met medewerkers en cliënten. Bij elkaar duurt de actie 24 uur. Op maandag 12 maart rond 20.00 uur finisht Van der Weijden zijn zwemmarathon in Amsterdam.

Bezoek aan Vogellanden
Maandagochtend 12 maart van 05.30 uur tot 06.30 uur is Van der Weijden te gast bij Vogellanden in Zwolle. Een vroeg tijdstip, maar ook zorg en welzijn gaat 24 uur per dag en 7 dagen per week door! Belangstellenden zijn van harte welkom om de kick-off van de Week van Zorg en Welzijn mee te maken en Van der Weijden aan te moedigen.

Maak kennis met kunde
Na de kick-off kan in heel Nederland een kijkje worden genomen bij zorg- en welzijnsinstellingen. In Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland openen meer dan 250 locaties hun deuren. Daar kunnen geïnteresseerden kennismaken met kunde, het thema van de Week. Kijk voor een locatie bij jou in de buurt op www.zorgselect.nl/weekvanzorgenwelzijn.