Rein van Duivenboden op bezoek bij Nuborgh College tijdens Week van Zorg en Welzijn

16-03-2018

Van 12 t/m 17 maart vindt voor de zesde keer de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Jongeren interesseren om te kiezen voor een opleiding of baan in zorg en welzijn is één van de doelen van de Week. Daarom worden er tijdens de Week van Zorg en Welzijn op verschillende middelbare scholen gastlessen gegeven om jongeren kennis te laten maken met beroepen in zorg & welzijn, gekoppeld aan het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’. (Ex-Mainstreet) zanger, acteur en presentator Rein van Duivenboden bezocht op vrijdagmiddag 16 maart het Nuborgh College in Elburg om het programma met gastlessen extra speciaal te maken.

 
 
De tweedejaars leerlingen van 2 vmbo klassen kregen ’s middags een gastles van een zorgprofessional. De eerste klas luisterde naar het verhaal over het werken in de gespecialiseerde jeugdzorg en de tweede klas heeft nu een goed beeld van het werken als verpleegkundige binnen de ouderenzorg. Tussen de twee gastlessen in, stond Rein van Duivenboden voor de klas om te vertellen over zijn eigen ervaring met zorg & welzijn en om met hen in gesprek te gaan. Natuurlijk was er ook tijd ingeruimd om met de jongeren op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen.

 
Lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’
In het najaar van 2017 is het nieuwe lespakket gelanceerd voor middelbare scholen. Het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Gezien de sterk toenemende vraag naar arbeidskrachten in zorg & welzijn, liggen hier in de toekomst volop kansen voor jongeren. Het boegbeeld van het nieuwe lespakket is acteur en presentator Tim Haars. De leerlingen van het Nuborgh College hebben al kennis gemaakt met dit nieuwe lespakket.