Begeleider Slaadreef 33-35 uren in overleg
Estinea

Functieomschrijving

 

Lijkt het je wat om te werken op een uitdagende groep waarbij geen dag hetzelfde is?

Kun je de vraag achter de vraag herkennen?

 

Aantal uur in overleg - Locatie Slaadreef 33-35 in Aalten

 

Waar kom je te werken?

Vind je het leuk om op een kleinschalige woonlocatie te werken met mensen met een intensieve begeleidingsvraag.

 

Op de locatie wonen 6 tot 12 cliënten in de leeftijd van 30 tot en met 60 jaar met complex- en moeilijk verstaanbaar gedrag; een laag emotioneel niveau, hechtingsproblemen en autisme. Het probleem gedrag is niet leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of de hulpvraag die schuilgaat achter het gedrag. Een werkomgeving waarin de cliënten een volwaardig wonen beleven en jij jouw eigen vaardigheden en talenten verder kunt ontwikkelen. Dit is waarom mensen hier willen wonen en werken!

 

Wat ga je doen?

Op onze locatie is geen dag hetzelfde. Iedere dag kom je weer dingen tegen waar je creatief mee om moet gaan.

 

Binnen het zelfsturende begeleidingsteam bouw je aan een sfeer waarin voor jou een goede balans ontstaat tussen werk en privé. Kleine groepsmomenten worden gestimuleerd en de cliënten wordt veel nabijheid geboden. Enkele cliënten hebben een lichamelijke beperking waarbij de verzorging grotendeels wordt overgenomen door de begeleiding. De verzorgende werkzaamheden bestaan uit het ondersteuning bieden bij het douchen en de stomazorg. De diensten bestaan uit vroege diensten, dagdiensten en late diensten. Nachtdiensten komen niet voor.

 

Daarnaast werk je intensief samen met gedragsdeskundigen en adviseurs zorgprocessen en zijn de regiomanager nauw betrokken.

Functie eisen

Wie ben jij?

Je kan klein denken wanneer het gaat om het inschakelen van cliënten in hun eigen leven. De kern is om te zoeken naar de behoefte achter het gedrag om juist daarop aan te sluiten. Je kan succeservaringen creëren en bouwen aan meer zelfstandigheid en eigen regie, daar waar de cliënt dit aankan. Je bent een begeleider rust uitstraalt en weet dat ritme belangrijk is voor onze cliënten. Jij weet hoe je kunt begeleiden en de kunt regie uitvoeren terwijl je in contact en in dialoog blijft met de cliënt.

 

Pas jij bij Estinea?

 • Je beschikt over een relevant MMZ diploma niveau 3 of 4, of een gelijkwaardig diploma
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B
 • Op het moment van agressie weet je de rust te behouden en sta je stevig in je schoenen
 • Je ziet moeilijk verstaanbaar gedrag als een uitdaging, niet als moeilijk verstaanbaar
 • Je ziet het als een uitdaging om diensten waarin spanning heerst goed te laten verlopen, de onvoorspelbaarheid spreekt jou aan
 • Werken volgens de tripple C methodiek is een pré, belangrijker vinden wij dat je onbevooroordeeld kunt luisteren en de vraag achter de vraag kunt achterhalen

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

 

Past Estinea bij jou?

 • Contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden, contractomvang is bespreekbaar.
 • De inschaling is in FWG 3.0 conform CAO Gehandicaptenzorg.
 • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
 • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
 • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?

Zijn wij op zoek naar jou? Reageer dan vandaag nog. We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer met de knop ‘Solliciteer direct!’ knop. De vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. Heb je nog vragen over deze vacature? Bel ons via het telefoonnummer 088-4950430.

 

Solliciteer direct!

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Slaadreef 33-35
Postcode 7123EA
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 22-08-2019
Reageer voor 22-09-2019
Ingangsdatum 22-08-2019
Nummer 47860

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea