Begeleiders wonen flex
De Twentse Zorgcentra

Wij zijn op zoek naar begeleiders wonen die specifiek gaan werken in groepen waar cliënten wonen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Zijn complexe situaties voor jou geen probleem? En vind jij het een uitdaging om niet te focussen op problemen maar te onderzoeken wat de behoeftes van de cliënt zijn? Én houd je er van om afwisselend te werken op verschillende groepen? Dan ontmoeten we je graag!

Wat jij mag gaan doen

Voor een aantal woongroepen binnen De Twentse Zorgcentra zijn wij op zoek naar begeleiders die stevig in hun schoenen staan. Je begeleidt en verzorgt cliënten die soms niet 1-2-3 te begrijpen zijn. Cliënten met ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’. Daar moet je moeite voor doen en geduld mee hebben.

Samen met je collega's zorg je voor een stabiele en vertrouwde omgeving. En daarmee voor een ‘goed leven’ voor onze cliënten. Voldoening haal je uit de stappen die jouw cliënten weten te maken. Structuur, vaste afspraken, leefregels en grenzen, maar mét oog voor het behoud van eigen regie is waar onze cliënten behoefte aan hebben. Dat vraagt veel van je vaardigheden: je bent mentaal weerbaar, beschikt over een gezonde portie relativeringsvermogen én het vermogen om te reflecteren op je eigen handelen. Uitdaging vind jij in de afwisseling en onvoorspelbaarheid die het werken met onze cliënten met zich meebrengt. Je basis is afwisselend werk in verschillende teams op de LosserHof; daar waar een collega kortere of langere tijd niet beschikbaar is, stap jij in.

Functie eisen

Wat wij van jou verwachten

 • Een afgeronde mbo-opleiding MZ op niveau 3 of 4 of een vergelijkbaar diploma.
 • Het vermogen om snel te schakelen in begeleidingsstijl.
 • Een proactieve en consequente houding.
 • Je bent in staat op eigen gedrag te reflecteren, feedback te geven en te ontvangen.
 • Je past je snel aan in een nieuwe omgeving.
 • Ervaring is mooi meegenomen, maar geen must.
 • Je vindt het leuk om in verschillende teams voor kortere of langere tijd jouw bijdrage te leveren.

Inschaling

Wat je van ons kunt verwachten

 • Een mooie baan in een prachtige omgeving.
 • De kans om je te specialiseren binnen de gehandicaptenzorg.
 • Heel veel bijzondere bewoners en even zoveel leuke collega’s.
 • Een zeer afwisselende functie met volop ruimte voor eigen inbreng.
 • Je krijgt een individueel ontwikkelingsbudget.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een salaris, afhankelijk van je ervaring, max. € 2.793,- bij een fulltime dienstverband.
 • Arbeidsvoorwaarden die geregeld zijn in de CAO gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

Enthousiast? Bel voor meer informatie of solliciteer direct!

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Algemene informatie over De Twentse Zorgcentra kun je vinden op onze website www.detwentsezorgcentra.nl 

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 18.173
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra, LosserHof
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Lies Braakhuis (coach Losser), telefoonnummer 06 – 42720575.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Verpleegkundige 4/5
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 5
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 11-05-2018
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 04-06-2018
Nummer 38615
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra