Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Eikenlaan 6 is het thuis voor 7 mannen en 1 vrouw variërend in de leeftijd van 46 tot en met 62 jaar waarbij de cliënten functioneren op het niveau van 2 t/m 6 jaar. Naast dat je de cliënten begeleid t.a.v. de lichamelijke verzorging ligt de nadruk op het begeleiden van de onderlinge sociale interacties. De cliënten hebben in meerdere of mindere mate complex gedrag waarbij wij preventief proberen te begeleiden om beperkingen voor de cliënt zo laag mogelijk te houden. Het complexe gedrag (verbale agressie, slaan, schoppen, spugen e.d.) maakt dat jij als begeleider stevig in je schoenen moet staan. Jij bent duidelijk zichtbaar, kent je grenzen maar straalt naast deze stevigheid en natuurlijk overwicht ook warmte uit. De vraag van de cliënten is dat jij duidelijk en consequent bent, jij bent transparant en betrouwbaar in je begeleiding en weet gemaakte afspraken met de cliënten in goede banen te leiden. Eikenlaan 6 kent 3 subgroepen. Op de A-kant wonen twee cliënten met naast hen nog 2 cliënten die op gezette tijden in de groep komen. Eén van hen heeft een inpandig appartement. Op de B-kant wonen vier cliënten. Binnen de woning werken we altijd met twee begeleiders. Tijdens het werken ondersteunen we elkaar waar de zorgbehoefte van de cliënten (bijv bij agressie) of de collega in kwestie dit vraagt. Naast het scheppen van een gezellige en huiselijke sfeer ben jij tijdens jouw dienst bezig met het soepel laten verlopen van de onderlinge interacties. Jij weet hierin juiste inschattingen te maken en kan daar waar nodig meebewegen maar ook scherp observeren en de nodige grenzen bewaken. Van jezelf maar ook van de cliënten. Nabijheid en humor zijn hierin belangrijke ingrediënten. Trekt dit je aan, dan hopen we met je kennis te maken.

De functie

  • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
  • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider wonen bij het opstellen van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’.
  • Je voert voorbehouden en risicovolle handelingen uit zoals beschreven in het V&R beleid, mits je hiervoor bevoegd en bekwaam bent.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Passie en gedrevenheid. Dit is de basis in jouw werken met de doelgroep.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 18 tot 22 uur per week. De exacte uren stemmen we met jou af.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van zwangerschapsverlofvervanging van 15-09-2019 tot 1-4-2020. Verlenging binnen de organisatie behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Bijzonderheden

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 24 september

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.370
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 6
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 22
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij zwangerschap
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Eikenlaan 6, telefoonnummer 088-4305300.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 4
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 05-09-2019
Ingangsdatum per direct
Reageer voor 16-09-2019
Nummer 48104
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra