Begeleider Wonen
Frion

Functieomschrijving

Waar blink jij in uit?

Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de begeleider die wij zoeken. Jij staat bekend omdat je hart hebt voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Jij ziet het als een uitdaging om hen te bieden wat net dat stukje extra toevoegt! Hierbij durf jij de persoon met de verstandelijke beperking eigen verantwoordelijkheid te geven gericht op wat hij/zij kan. Ook weet jij rust en veiligheid te bieden zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen.

Jouw sterke punten

 • Je bent in staat kennis, inzicht en levenservaring te vertalen in pedagogisch, consequent en praktisch handelen.
 • Je weet precies die punten uit een rapportage te halen die belangrijk zijn.
 • Je onderschrijft de visie van Frion en gebruikt de individuele ondersteuningsprogramma’s als basis voor je handelen.
 • De begrippen cliënt centraal, vraagsturing en respectvolle bejegening zijn voor jou leidend in de ondersteuning van cliënten.
 • Je onderschrijft het denkmodel triple C en bent hiermee bekend of wil je deze eigen maken.
 • Je begrijpt het gedrag van de cliënt waardoor je het gedrag tijdig kan bijsturen om onduidelijkheid te voorkomen.
 • Je kunt vooruitkijken zodat je moeilijke situaties kan voorkomen.
 • Je bent er altijd voor de cliënt (onvoorwaardelijk).
 • Je beschikt over een goede zelfreflectie.
 • Je neemt initiatief, kan buiten kaders denken. Je ziet werk liggen en pakt dit op.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en je bent in staat om op een positief kritische wijze feedback te geven aan en te ontvangen van collega’s en kunt anderen beter laten functioneren. 

In deze omgeving kom jij te werken Op Prunuspark 35 1-2 wonen 12 cliënten in de leeftijd van 22 tot 49 jaar. De groep kenmerkt zich door het bieden van intensieve begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum en moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit uit zich in agressie, automutilatie en dranghandelingen. Het merendeel is geïndiceerd voor ZZP7. Voor deze functie is het noodzakelijk dat je stevig in je schoenen staat, veerkrachtig bent en beschikt over incasseringsvermogen.

Als begeleider ondersteun je de Persoonlijk Ondersteuner. Je maakt o.a. de kwartaalsamenvatting van een aantal cliënten. Samen met je collega’s geef je vorm en inhoud aan de visie van Frion. Voor onze cliënten is het bieden van veiligheid en duidelijkheid belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de cliënten zo optimaal mogelijk kunnen functioneren, hebben zij een vertrouwde en voorspelbare woonomgeving nodig, waarin ruimte is om een eigen leven te leiden in een individueel aangepast tempo.

De begeleiding wordt bepaald door de individuele hulpvraag en is gericht op het bieden van rust en sfeer. Het doel van deze begeleiding is het creëren van een veilige omgeving waardoor ruimte ontstaat voor ontwikkeling. Hierbij hanteren wij het triple C denkmodel.

Je werkt vanuit de mogelijkheden en wensen van de cliënt die zijn afgestemd op hun persoonlijk welzijn. Om een menswaardige omgeving te creëren, wordt er intensief samen gewerkt met cliënten om hen succeservaringen te laten opdoen binnen de vier competentiegebieden van het dagelijks leven, namelijk zelfzorg, zorg voor woonomgeving, werk en vrije tijd. Je werkt op onregelmatig tijden en in weekenden.

Functie eisen

Dit ben jij

Je hebt ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Het is gewenst als je ervaring hebt in het begeleiden van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en moeilijk verstaanbaar gedrag. Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op minimaal MBO niveau 4. Je bent in staat kennis, inzicht en levenservaring te vertalen in pedagogisch, consequent en praktisch handelen. Deze doelgroep vraagt tevens dat je kunt reflecteren op je eigen functioneren, onderkennen van het belang van samenwerken in het team en kunnen hanteren van agressie. Je onderschrijft de visie van Frion en gebruikt de individuele ondersteuningsprogramma’s als basis voor je handelen. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en bent in staat om op een kritische wijze feedback te geven aan en te ontvangen van collega’s. Binnen het team zal je op een stimulerende wijze moeten kunnen werken met cliënten en collega’s. De begrippen cliënt centraal, vraagsturing en respectvolle bejegening zijn voor jou leidend in de ondersteuning naar cliënten.

Inschaling

Wat wij bieden

Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 1.898,= en maximaal € 2.807,= (FWG 40) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij onder andere het Frion Festival, (sport)activiteiten voor medewerkers en cliënten, kookworkshops en nog veel meer!

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd.

Bijzonderheden

Herken jij jezelf in deze vacature?

Reageer dan via www.medewerkerbijfrion.nl, via de ‘direct solliciteren’ button. Heb je vragen? Neem dan contact op met het team, via telefoonnummer 038-4564911/4564912.

Hopelijk tot snel!

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Prunuspark 1+2
Postcode 8024 BA
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 11-09-2019
Reageer voor 25-09-2019
Ingangsdatum 11-09-2019
Nummer 48215

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion