Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Veiligheid, geborgenheid en gezelligheid. Dat is wat wij thuis zelf ook willen en Middenweg 6-8 is het thuis van 14 bewoners waar wij mogen werken. Dat werk doen we met veel passie en een persoonlijke benaderingswijze. Dat laatste is extra belangrijk omdat de bewoners op leeftijd zijn en sommigen door dementie een veranderende belevingswereld kennen. We gaan mee in het moment en de behoefte van de bewoner. Dat betekent dat elke dag ook echt anders is.

De bewoners leven verdeeld over 2 huiskamers, daarnaast wonen 2 bewoners in hun eigen appartement. De bewoners zijn naast het syndroom van down, o.a. bekend met dementie, epilepsie en autisme. Aan de ene kant zijn de bewoners redelijk zelfstandig en ligt het accent op nabijheid. Aan de andere kant komt, mede door de leeftijd van de bewoners, (steeds) meer verzorging voor. Daar werken we ook met een tillift. Overdag blijven de meeste bewoners thuis voor het huiskamerproject. We bieden activiteiten op maat, wederom afgestemd op het moment. We zetten muziek op, geven handmassages of gaan een stukje wandelen.

De dynamiek binnen de groep is kenmerkend, bewoners laten elkaar hun gang gaan maar zoeken tegelijkertijd elkaars gezelligheid op. Er is veel interactie tussen bewoners en begeleiders. Deze interactie is tegelijkertijd een valkuil, door (levens)ervaring kunnen bewoners zich verbaal goed redden maar bestaat het risico op overschatting. Het zich verbaal goed kunnen redden kan in het begin ook een keerzijde kennen. De 2 bewoners in het appartement gaan jou als nieuwe collega testen en dan is het de kunst om stevig in je schoenen staan. Je staat hierbij natuurlijk nooit alleen, er is altijd een collega in de buurt. Samen bouwen we aan het mooie leven van onze bewoners, bouw je met ons mee?

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Iemand met hart voor de zorg, specifiek voor deze groep oudere bewoners.

Wij bieden

  • Direct een vaste aanstelling.
  • Een afwisselende baan van 20 - 24 uur per week.
  • Een team van 14 collega’s met veel kennis en ervaring.
  • Lange diensten doordat we overdag ook open zijn, dus een aantrekkelijk dienstenpatroon.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Werkplein
Intern nummer 19.377
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Middenweg 6-8
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Middenweg 6-8, telefoonnummer: 088-4305930
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 10-09-2019
Reageer voor 19-09-2019
Ingangsdatum 01-10-2019
Nummer 48189
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra