Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Op de Rondweg 34 wonen 6 cliënten met een licht verstandelijke beperking. Een aantal zijn belast met psychische klachten als depressiviteit of ADHD. De groep bestaat uit 3 mannen en 2 vrouwen. Op onze woning is ook één wisselend plek die ingezet wordt voor crisisopnames. 2 cliënten krijgen 1 op 1 begeleiding vanuit hun kamer en de andere cliënten worden begeleid in een zo gewoon mogelijke (werk-) leefsituatie. Naast de dagelijkse bezigheden wordt er ook regelmatig gezamenlijk gesport. Aan jou de taak als begeleider de balans te bewaken tussen kunnen en aankunnen. De cliënten hebben beslissingsvrijheid binnen hun kaders, maar hebben daarnaast een disharmonisch functioneringsprofiel wat zich kan uiten in verbale en/of fysieke agressie.

Jij
Als begeleider heb jij een duidelijke visie op het begeleiden van deze doelgroep. Je weet uit ervaring waarover je praat. Deze expertise zien we graag terug op je cv waarbij we kunnen zien dat je met cliënten hebt gewerkt met een lichtverstandelijk beperking en gedragsproblematiek. Door deze opgedane ervaring ben je in staat verschillende methodieken toe te passen in uiteenlopende situaties. Als begeleider én collega ben je mentaal weerbaar, kun je relativeren, tevens heb je het vermogen om kritisch terug te kijken naar je eigen handelen, gedrag en houding.

De uitdaging zit hem voornamelijk in de onvoorspelbaarheid en de afwisseling, want geen dag is hetzelfde. Je mag een flinke dosis humor meebrengen zodat spanningen op een luchtige wijze kunnen worden omgebogen. Je gaat de strijd niet aan, maar behoudt de onvoorwaardelijke veiligheid en nabijheid voor de cliënt.

Wij
Ons team heeft de basis op orde. We werken hard en staan voor elkaar klaar als het nodig is. Een meewerkend coach is onderdeel van ons team. Tevens zitten de persoonlijk begeleiders in hun kracht en sturen zij op de inhoud. Vanuit de zelforganisatie weet iedereen wat zijn/ haar taken zijn. Dit betekent dat er veel tijd is voor de cliënt!

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Duidelijkheid, voorspelbaarheid, nabijheid en rust kenmerken jouw handelen.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van 28 tot 32 uur per week. De definitieve uren worden voorafgaand aan indiensttreding in overleg vastgesteld.
  • Een salaris van min. € 1.898,- / max. € 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Naast dat je al over nodige ervaring en scholing beschikt is er een ruim aanbod aan scholing, trainingen en cursussen. 
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

De gesprekken vinden plaats op 24 september. 

Bijzonderheden

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.382
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 34
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Tom Laarveld, telefoonnummer: 06-31951548 of Rondweg 34, telefoonnummer: 088-4305600.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 11-09-2019
Reageer voor 20-09-2019
Ingangsdatum 01-10-2019
Nummer 48207
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra