Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Binnen Rondweg 58 wonen 5 dames en 2 heren in de leeftijd van 35 tot 71 jaar met een matige tot zeer ernstige meervoudige beperking. Het ontwikkelingsniveau verschilt per persoon en ligt tussen de 6 maanden en 12 jaar. Dat betekent veel afwisseling en goed kunnen schakelen tussen de niveaus. Daarbij is sprake van bijkomende ziektebeelden als epilepsie en visuele en auditieve beperkingen. Het accent binnen deze groep ligt op verzorging maar begeleiding vindt ook zeker plaats. Onze cliënten hebben behoefte aan veiligheid en hebben het gevoel nodig dat je er voor hen bent. Tevens is het van belang dat je consequent bent in je begeleidingsstijl zodat cliënten eigen regie over hun leven kunnen hebben binnen de gestelde kaders, die jij bewaakt. 

Alle cliënten zijn ADL-afhankelijk, voor 5 cliënten maken we gebruik van een tillift. De zorg en activiteiten zijn belevingsgericht. De woning heeft een appartement waarin een cliënt woont die over een grote mate van zelfstandigheid beschikt maar wel verzorging en ondersteuning nodig heeft. Deze cliënt is bekend met (af en toe) moeilijk verstaanbaar gedrag en sluit graag aan bij de groep.

Zeggenschap speelt een belangrijke rol binnen de groep maar het is niet altijd makkelijk om de signalen die cliënten geven te vertalen in keuzes. Het mooie is dat je dit kunt leren, je bouwt een professionele band op met cliënten waardoor je straks aan een half woord of alleen een blik in de ogen van een cliënt, genoeg hebt. Maar je vult niet in, je laat de regie bij de cliënt en ziet dat zij uiteindelijk zelf tot de keuze komen. Dat betekent voor ons samen werken aan het goede leven!

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van 18 uur tot 20 uur per week.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Ruimte voor scholing en ontwikkeling.
  • Een klein team met korte lijnen en daardoor snelle besluitvorming, ook jouw stem wordt hierin graag gehoord.

De gesprekken vinden plaats op donderdag 26 sepember.

Bijzonderheden

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Werkplein
Intern nummer 19.391
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 58
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Rondweg 58, telefoonnummer: 088-4305965
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 10-09-2019
Reageer voor 19-09-2019
Ingangsdatum 01-10-2019
Nummer 48183
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra