Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Kan jij met humor en nuchterheid de cliënten duidelijkheid en structuur bieden?

Op de buitenlocatie de Kerkstraat in Nijverdal wonen 21 cliënten verdeeld over 4 groepen. Je wordt voornamelijk ingezet op de 2 groepen op de bovenverdieping waar 8 dames en 2 mannen in de leeftijd van 20 tot 75 jaar wonen. We werken hier als 1 team op 2 woonkamers om de draagkracht te versterken en te verdelen. De cliënten kennen een matig tot ernstig verstandelijke beperking, vaak in combinatie met epilepsie, autisme en/of hechtingsproblemen. Allemaal hebben zij in meer of mindere mate hulp nodig bij de ADL.

Het accent van de vraag ligt in de begeleiding en sturing. De cliënten hebben behoefte aan geduld, voorspelbaarheid en daarmee een veilige omgeving. Door het bieden van de duidelijkheid en structuur ben jij hun houvast. Dit doe je op een humorvolle en spontane manier. We werken cliëntvolgend, je observeert de alertheid van de cliënt en biedt afhankelijk hiervan activiteiten/begeleiding aan (Sensomotorische Integratie – SMI). De onderlinge interactie in de groep levert mooie momenten op maar kan anderzijds ook aanleiding zijn voor jouw interventie. Gezelligheid en duidelijkheid zijn de uitgangspunten binnen de groep, het is belangrijk dat je beide kunt bieden.

We staan altijd met 3 diensten op 10 cliënten

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wij bieden

  • ​Een afwisselende baan van gemiddeld 16-24 uur per week. Je hoeft niet mee te draaien in de slaapdiensten.
  • Een enthousiast, betrokken team van 11 collega’s die zich met veel energie aan het ontwikkelen zijn. Er worden stappen gezet en resultaten geboekt, je komt niet in een vastgeroest team.
  • Nieuwe medewerkers geven vaak aan ons team als open en gezellig te ervaren en waarderen het veilige werkklimaat binnen de Kerkstraat. We staan bijna altijd met 3 diensten op 10 bewoners dus er is voldoende ruimte voor aandacht voor de bewoners maar ook om met collega’s te sparren.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Bijzonderheden

Procedure
De gesprekken vinden plaats op donderdag 19 december a.s.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. 

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.482
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Nijverdal, Kerkstraat 138 3-4
Postcode 7442 EH
Stad Nijverdal
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij De Kerkstraat 3-4, telefoonnummer 088-4305415
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 02-12-2019
Reageer voor 12-12-2019
Nummer 49924
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra