Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Combineer zorg en dagbesteding op de Engelsstraat in Vriezenveen!

Op de Engelsstraat 34 (bovenverdieping) in Vriezenveen gaan we dagbesteding integreren in de dagelijkse manier van werken. De activiteiten worden opgenomen in het dagprogramma. Cliënten volgen dus niet meer activiteiten tussen 10.00 en 16.00 uur maar dagbesteding en zorg worden met elkaar verweven. Dit betekent dat bijvoorbeeld aankleden een belevingsgerichte activiteit is. Of dat je ’s ochtends begint met een badfeestje. Sfeer en beleving staan hierbij centraal. Alle activiteiten richten zich dan ook hierop. Denk bijvoorbeeld aan snoezelen, wandelen, koken, bakken en muziek luisteren. We stemmen de activiteiten af op de cliënt en zijn/haar gemoedstoestand. Door het samenvloeien van wonen en dagbesteding kunnen we ons volledig richten op wat cliënten gedurende de dag nodig hebben en daar optimale aansluiting in vinden.

Voor jou betekent dit dat je klein moet kunnen kijken. De bewoners communiceren non verbaal door middel van gedragingen, houding en mimiek. Wanneer je dit leert zien vind je aansluiting in hun belevingswereld en ben je in staat hen te helpen in hun behoeftes. Hierdoor bouw je een bijzondere band met hen op. Je kunt hier je hart ophalen als het gaat om ‘echte’ zorg. Er wonen 8 cliënten met een ernstige meervoudige beperking en er komen veel verpleegtechnische handelingen voor. De leeftijd van de cliënten loopt uiteen van eind dertig tot zestig. Op sociaal-emotioneel niveau functioneren zij tussen de 0 en 6 maanden.

Doordat de bewoners een intensieve vraag hebben is gedurende de gehele dag voldoende begeleiding aanwezig, je staat overdag dus nooit alleen. Ook worden er nachtdiensten gedraaid waarbij je altijd terug kunt vallen op de centrale nachtdienst. Nachtdiensten behoren dus straks ook tot jouw rooster, maar laat dit je niet afschrikken. De frequentie op dit moment is bijvoorbeeld 1 keer in de 2 maanden (wijzigingen uiteraard onder voorbehoud). Ben je wel in voor nachtdiensten? Meer nachtdiensten draaien mag natuurlijk altijd.

Gedurende de dagdiensten kun je altijd een beroep op je directe collega’s doen. Het werken met collega’s zorgt natuurlijk voor veel overlegmomenten en gezelligheid. Dat vinden we erg belangrijk. Sfeer en gezelligheid is allereerst belangrijk voor de bewoners maar niet minder voor ons als collega’s. We zijn een team in ontwikkeling en zoeken collega’s die met veel energie en proactief taken oppakken. Mouwen opstropen en ervoor gaan, dat is hoe wij erin staan en dat zien we graag bij jou terug.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
    Wij denken dat een zorggericht diploma mooi aansluit bij de doelgroep en het verpleegtechnisch handelen maar ook kandidaten met een afgeronde agogische opleiding zijn uiteraard van harte welkom.
  • Je bent bereid om nachtdiensten te draaien. 

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week, andere uren zijn bespreekbaar.
  • Een team met open, eerlijke en positieve collega’s. Samen werken we aan het goede leven van cliënten en dat kan alleen als ook wij ons blijven ontwikkelen. We investeren daarbij graag in jou en bieden ruimte voor jouw ideeën ter verbetering van de zorg.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg. 
  • Een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging en uiteindelijk een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden.
    Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. In andere gevallen krijg je een tijdelijk contract of tijdelijke urenophoging. 

Procedure

De gesprekken vinden plaats op woensdag 18 december a.s.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.480
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Vriezenveen, Engelsstraat 34 ( boven)
Postcode 7671 BV
Stad Vriezenveen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Verpleegkundige niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Woonbegeleider
Publicatiedatum 02-12-2019
Reageer voor 11-12-2019
Ingangsdatum 02-12-2019
Nummer 49922
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra