BEGELEIDERS WONEN (flexpool)
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

De zorg en begeleiding van Ambiq Volwassenenzorg richt zich op wonen en werken voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek. Dit gebeurt in kleinschalige woonvormen, vaak in de buitengebieden, met de mogelijkheid van dagbesteding op het eigen terrein. De dagbesteding is specifiek arbeidsmatig van opzet. Deze zorg en begeleiding hebben als doel om stabilisatie van de bewoner in zijn omgeving tot stand te brengen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. De uitgangspunten daarbij zijn dat: de bewoner prettig woont; een zinvolle dagbesteding heeft; zich gestimuleerd weet om eigen en adequate keuzes te maken.

Wij vinden het belangrijk om naast de bewoner te staan en vanuit de samenwerking te komen tot een goede dag en keuzes die passend zijn bij de bewoner.
De leeftijd van de bewoners is gevarieerd, van 18 tot ongeveer 45 jaar.

Het betreft vacatures voor 0 - 15 uur per week vanuit de flexpool voor de locaties volwassenzorg in de regio Twente/Achterhoek (locaties in Hengelo, Borne, Rietmolen, Den Ham en Dedemsvaart).

Wil je nou écht ervaren hoe het eraan toe gaat als begeleider wonen kijk dan onderstaand filmpje!

Functie eisen

Je beschikt over:

  • een beroepsgericht hbo-diploma (SPH, hbo-v, hbo pedagogiek), danwel een afgeronde bbo SPW/SAW-4 opleiding met enige jaren ervaring
  • ervaring met zorg en begeleiding van mensen met verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek (LVG, SGLVG) in combinatie met psychiatrische- en verslavingsproblematiek
  • ervaring met het schrijven van en werken met beleidsprocessen voor de bewoners
  • een creatieve, communicatieve en positieve persoonlijkheid
  • een begeleidingsstijl die je aanpast aan de individuele behoeften van de bewoners en reflecterend vermogen op je eigen handelen

Inschaling

Wat je krijgt

Aandacht voor jou 
We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Je ontwikkeling heb je zelf in de hand. We bieden een doorlopend scholingsprogramma met trainingen op het gebied van LVB-kennis, BHV, oplossingsgericht en systeemgericht werken en weerbaarheid en bejegening.          

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket 
CAO gehandicaptenzorg is van toepassing. Als professional word je ingeschaald in schaal 40. Ook word je deelnemer van het pensioenfonds PFZW. Na een jaar kun je gebruik maken van ons uitruilsysteem zodat je financieel voordelig een fiets, computer of telefoon en sportbenodigdheden kunt aankopen.

Een warm welkom
Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat. 

Arbeidsovereenkomst
We zoeken naar collega's die zich in principe voor langere tijd aan onze organisatie willen binden. We gaan daarover graag met je in gesprek. 

Bijzonderheden

  • De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
  • Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck.

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locaties volwassenenzorg
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Uren tot 15
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mevrouw M. Noordink, clustermanager, tel.: 088 - 777 60 00. Meer informatie over Ambiq vindt u via www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 22-06-2020
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-12-2020
Nummer 51361
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq