Casemanager HIC & MC in Doetinchem
GGNet

Het werk
Als casemanager coördineer en bied je contextuele hulpverlening aan patiënten en diens verwanten bij materiële en psychosociale problemen. Voor jouw werkzaamheden heb je contacten met diverse partijen zoals ouders en naasten, scholen, gemeenten (voor WMO-vraagstukken, beschikkingen en BRP), uitkeringsinstanties, woningbouwverenigingen en Jeugdzorg. Je coördineert het vinden van adequate vervolg behandelingsplekken binnen en buiten GGNet, helpt patiënten met hun financiële situatie (o.a. inzichtelijk maken van schulden, eventueel opstarten schuldhulpverlening en administratie ordenen) en start dagbesteding/werkhervatting voor hen op. Tevens draag je zorg voor LGGZ- en WLZ-zorg indicaties. Je stemt daarbij continue af met de patiënt, diens naasten en de MD-teams.  

De werkplek
De High & Intensive Care (HIC) is een klinische voorziening voor patiënten van 14 tot 65 jaar die in een ernstige psychiatrische crisis verkeren en daarbij een groot risico lopen op verdergaand verlies van regie over het eigen functioneren en/of schade voor zichzelf of anderen. Het wordt enkel ingezet als ambulante intensieve begeleiding ontoereikend is. Op een HIC staat het herstellen en behouden van het contact centraal. Niet alleen met de patiënt, maar ook met diens naasten en de ambulante hulpverleners. Daarnaast biedt de context van een HIC steun, (dag)structuur, medicatie, rust, bescherming en veiligheid. 

De Medium Care Jeugd/Jongvolwassenen (MC) is een klinische voorziening voor patiënten van 14-23 jaar. Crisisinterventie/stabilisatie en diagnostiek staan hier centraal. Er is veel contact met ouders/opvoeders en er wordt intensief samengewerkt met de HIC en met de ambulante keten van Jeugd/Jongvolwassenen.

Naast de klinische voorzieningen kun je ook ingezet worden voor patiënten van de deeltijdbehandeling van Volwassenen.

GGNet heeft als missie om 30% chroniciteit terug te dringen. Dit vraagt een nieuwe, professionele werkwijze van alle zorgteams. Een team overstijgende samenwerking is voor ons dan ook essentieel om goede zorg op maat te kunnen bieden. Een uitdagende taak voor jou én de zelfsturende teams.

Functie eisen

Jouw profiel
Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding zoals Maatschappelijk Werk, Sociaal Juridische Dienstverlening, SPH of Verpleegkunde, aangevuld met een opleiding post HBO Casemanagement. Je hebt werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg.

Aangezien je voor verschillende onderdelen werkzaam zult zijn is het belangrijk dat je flexibel bent en goed kunt schakelen en prioriteren. Het is belangrijk dat je zorgvuldig werkt, rapporteert en afstemt met de md-teams. We zoeken een vlotte collega die makkelijk netwerkt en bij voorkeur kennis heeft van de sociale kaart van Doetinchem en omgeving. Je ondersteunt de patiënt daar waar nodig en bent herstelgericht.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist.

Inschaling

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie in een aangename werkomgeving. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. De functie wordt conform ons functiegebouw ingedeeld als GGZ-agoog in FWG 50.

Bijzonderheden

Geïnteresseerd?
Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet! Wij ontvangen je sollicitatiebrief met curriculum vitae graag vóór vrijdag 29 juni 2018. Deze kun je richten aan het Flexbureau GGNet en digitaal versturen via onderstaande button “solliciteren”. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 27.

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Ester van Beek, manager Acute Zorg Doetinchem via telefoonnummer 088-9334216.

Type Vacature
Intern nummer 12-121-2018
Organisatie GGNet
Locatie GGNet, RGC in Doetinchem
Postcode 7009BL
Stad Doetinchem
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 5
Verpleegkundige Psychiatrie
Publicatiedatum 13-06-2018
Ingangsdatum 13-06-2018
Reageer voor 29-06-2018
Nummer 39254

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet