Paardenbloem 2: Uitbreiding team! 1-op-1 & 2-op-1 begeleiding in combinatie met team, uren per week (24-32 uur) zijn bespreekbaar
Elver

Functieomschrijving

Waarom deze vacature en waar ga je werken?

Vanwege uitbreiding van ons team zoeken wij jou!

Momenteel hebben wij een actieve leuke groep waar 4 jonge mannen/jongens wonen met diverse problematiek. Denk hierbij aan de begeleiding voor moeilijk verstaanbaar gedrag. De jongens vinden het erg prettig als jij als begeleider in de buurt bent en wij kijken daarbij naar de vraag achter het gedrag. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het maken van de zorgplannen. Alle input van de collega’s is zeker van belang hierin om samen de zorgplannen in de praktijk uit te voeren. Wij werken vanuit Triple C. Dit betekent dat je als begeleider een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met je bewoner hebt. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Het dagprogramma helpt de bewoners het gewone leven te ervaren aan de hand van betekenisvolle activiteiten. Denk hierbij aan boodschappen doen buiten het terrein, elke dag samen koken en lekker wandelen op ons mooie terrein. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega’s invulling geeft aan de dag.

Waarom bij de Paardenbloem 2 werken?
Jij zou bij ons moeten werken omdat wij een kleine groep hebben met meerdere begeleiders, dit zorgt ervoor dat wij makkelijk erop uit kunnen gaan (zoals een gezin). Binnen Paardenbloem 2 hebben wij een huiselijke werksfeer. We trekken veel met buurtgroepen op, waarbij wij samen bijvoorbeeld naar ons restaurant Banningshof op het terrein gaan om te lunchen. Onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken wij tweewekelijks tijdens een vergadering de lopende zaken met elkaar. Dit gaat over de bewoners, maar ook zeker over het team zelf. Het is een moment om aan elkaar te vragen hoe het gaat, heeft iemand nog behoefte aan een extra cursus of wil iemand juist uitbreiding van taken.

Uitbreiding 
Zoals we hierboven aangeven zijn wij bezig met een uitbreiding. Je gaat aan de slag binnen het zelfstandig werkend team van Paardenbloem 2 en daarnaast ben je verantwoordelijk samen met een andere collega voor de 2-op-1 begeleiding van een bewoner. Het fijne hiervan is dat je altijd op je collega kan terugvallen en leuke activiteiten zoals uitjes buiten het terrein kan ondernemen.

Naast de huidige bewoners, komt er ook een deelnemer van buiten het terrein naar Paardenbloem 2. Deze jongeman ontvangt bij Elver op doordeweekse dagen dagbesteding van 09:30 tot 16:00 uur en op woensdag van 09:30 tot 12:00 uur. Wij als team zorgen er samen voor dat elke ochtend en elke middag de diensten worden ingevuld zodat hij de hele dag 1-op-1 begeleiding krijgt aan de hand van een dagprogramma.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wat ga je doen?
Nu wil je natuurlijk wel weten wat er van je verwacht wordt tijdens jouw dienst op Paardenbloem 2. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt eigenlijk in dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor jouw groep. Denk hierbij aan de verdeling van teamtaken zoals budgetteren en roosteren. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten, maar ook aan de 1-op-1 en 2-op-1 begeleiding van de jongens.

Lees deze blog of bekijk deze video om erachter te komen wat een begeleider binnen Paardenbloem 2 doet op een dag.

Wat vragen wij van jou?

 • Het is een pré als je een rijbewijs hebt, omdat wij met de bewoners vaak op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein.
 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Gezien de doelgroep is het voor onze bewoners en het team prettig als je stevig in je schoenen staat.
 • Jij bent een persoon die interesse heeft in het werken met bewoners met intensieve begeleidingsvragen en hebt ervaring als het gaat om omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Het is natuurlijk fijn dat jij veel mee kan brengen, maar wij bieden jou graag het volgende:

 • Je werkt 24 - 32 uur per week (eventueel aanvulling via ons vaste Flexbureau mogelijk)
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, maar als het van beiden kant goed bevalt dan zetten wij deze graag om naar onbepaalde tijd.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%).
 • Wij bieden verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsplan, maar ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.
 • Als begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.800,- en € 2.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Afdeling HR, via 06-23988967. Ben jij ook geïnteresseerd in werken met deze doelgroep? Of ben jij als persoon buiten de zorg heel benieuwd naar hoe het is om als zij-instromer binnen te komen? Neem dan contact op met Arjan (ervaringsdeskundige als zij-instromer) en Fleur bij Paardenbloem 2 via 0314-696998.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.
*Meelopen op de woning is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver,De Paardenbloem 2
Postcode 7031 HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kylie Helmink, Afdeling HR, via 06-23988967. Wil je direct contact met de Paardenbloem 2? Neem dan contact op via paardenbloem2@elver.nl of 0314-696998.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 19-03-2019
Reageer voor 01-01-2021
Nummer 44485
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver