Dialyseverpleegkundigen
ZGT

Functieomschrijving

Op de onlangs opnieuw gecertificeerde dialyseafdeling worden patiënten behandeld met nierfunctievervangende therapie: hemodialyse (actief/passief) en peritoneaaldialyse. Daarnaast worden patiënten in de prédialysefase uitgebreid begeleid om een weloverwogen keuze te maken voor een nierfunctievervangende therapie.
De verpleegkundigen op de dialyseafdeling zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren, initiëren en coördineren van verpleegkundige zorg, gericht op patiënten die worden behandeld met nierfunctievervangende therapie. Als dialyseverpleegkundige zie je jouw patiënten soms wel drie of vier per week maar de ene dag is de andere niet. Je weet nooit hoe iemand binnenkomt. Soms vrolijk en krachtig en dan weer verdrietig en ziek. Daar moet je mee om kunnen gaan. Het contact met patiënten is intensief, het zijn vaak mooie ontmoetingen.
Gemiddeld behandelen wij 120 patiënten met hemodialyse of peritoneaaldialyse. De behandeling wordt aangeboden op de beide ZGT locaties. De afdeling in Almelo telt 28 dialysestations. De afdeling in Hengelo telt 13 dialysestations. Wij werken volgens een systeem van eerst verantwoordelijke verpleegkundige. Zorgassistenten verlenen ondersteunende taken aan verpleegkundigen.

Functie eisen

  • Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige met een afgeronde opleiding tot dialyse verpleegkundige.
  • Je bent zelfstandig, proactief en kunt omgaan met wisselende werkdruk.
  • Je vindt het een uitdaging om de zorg continu te verbeteren.
  • Je bent een teamspeler die op een positieve manier feedback kan geven en ontvangen.
  • Door je positieve kijk op gezondheid weet je patiënten te stimuleren en te motiveren.

Inschaling

Jouw salaris is ingedeeld in FWG 55 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.665,= (55-0) en maximaal € 3.917,= (55-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Bijzonderheden

Omdat wij meerdere vacatures hebben zijn de arbeidsuren in overleg met een minimum van 24 uur (66,67%) en een maximum van 36 uur (100%) gemiddeld per week.

Een dag meelopen op de afdeling maakt onderdeel uit van de sollicitatie procedure.

Een voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Privacy
Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Type Vacature
Intern nummer MR19-AA129
Organisatie ZGT
Locatie ZGT
Postcode 7609PP
Stad Almelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Niet van toepassing
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Inge Poorterman, unithoofd, kan je meer informatie geven over deze vacature, telefoonnummer 06 10 00 71 49.
Functie(s) Verpleegkundige Dialyse/Hemodialyse
Publicatiedatum 17-07-2019
Ingangsdatum september 2019
Reageer voor 07-01-2020
Nummer 47286
Doorsturen Bekijk PDF

ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Meer over ZGT