Ervaren Specialistisch begeleider - Raalte
Zozijn

Wij zoeken jou!

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan? Ben jij flexibel, communicatief vaardig en heb jij ervaring met complexe ondersteuningsvragen? Dan ben jij de collega die wij zoeken! Wij op zoek naar een

Specialistisch ondersteuner (50% tot 80%) 

We stellen ons even voor:
Wij zijn het team van Kemphaan 15. Wij ondersteunen de negen cliënten die hier wonen. Het accent van onze ondersteuning ligt op de intensieve begeleidingsvraag, maar er zijn ook bewoners die de nodige ondersteuning bij de ADL nodig hebben. Naast de verstandelijke beperking van onze cliënten kan er ook sprake zijn van hechtings- of psychiatrische problematiek. Soms is er ook sprake van Prader Willy, autisme of een combinatie hiervan. Vaak is men  verbaal vaardig, sommige cliënten maken gebruik van een communicatie paspoort, picto’s of een iPad.

De negen bewoners wonen in drie verschillende huiskamers. In huiskamer A is duidelijkheid en voorspelbaarheid van belang. Activiteiten vinden vooral binnenshuis plaats.  Bij één bewoner is directe nabijheid gedurende de hele dag nodig.
In huiskamer B staat ook de voorspelbare dag invulling centraal waarin de belangrijke ander in de nabije omgeving aanwezig is. Individuele programma’s zijn hier leidend. In de toekomst zal de samenwerking met huiskamer A en B meer vorm krijgen.
Op huiskamer C is de sfeer huiselijk en gemoedelijk. Er worden activiteiten zowel binnenshuis als buitenshuis aangeboden. Al met al een zeer leuke, afwisselende en soms ook complexe groep cliënten waarbij er soms sprake kan zijn van onvoorspelbare situaties.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Cliënten maken deel uit van de samenleving. We helpen ze gebruik te maken van wat de samenleving al biedt en stimuleren hen in wat zij de samenleving te bieden hebben. Alles draait om cliënten met hun netwerk. Om hun eigenheid, gezondheid, leven en hun regie daarover. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor cliënten toe doet. Onze kernwaarden zijn liefdevol, vakkundig en vindingrijk.

De grote lijnen van jouw takenpakket als specialistisch ondersteuner
Je ondersteunt de cliënt met een complexe zorgvraag op basis van het zorgplan. Je bent alert op signalen van de cliënt die van invloed zijn op de inhoud van dit plan. Je biedt individuele aandacht aan de cliënt in de vorm van structuur, rust en veiligheid afgestemd op de behoefte van de cliënt. Je creëert een thuis waarin elke cliënt zoveel mogelijk zichzelf kan zijn en eigen dingen kan doen. 

Passen we bij elkaar?
We zijn een groep enthousiaste, ontwikkelingsgerichte collega’s met veel ervaring. Als team verwachten we onderling veel van elkaar en staan we voor elkaar klaar. Heb jij net zo veel passie voor onze bewoners als wij? Iemand die ons team wil versterken en die stevig genoeg is om te handelen in onvoorziene situaties? Dat verwelkomen wij je straks misschien als onze nieuwe collega.

Wat verwachten we van onze nieuwe collega?

 • Je hebt een relevante opleiding in de gezondheidszorg op minimaal kwalificatieniveau 4 en minimaal vijf jaar werkervaring in de gehandicaptenzorg.
 • Je hebt kennis van vrijheidsbeperkende maatregelen, de WZD en kent de procedures.
  Je geeft betekenis aan handelen van de client.
 • Je hebt grip op je eigen onrust en je bent creatief in het vinden van oplossingen.
 • Het krijgen en het geven van feedback gaat je gemakkelijk af.
 • Ook is het onmisbaar dat je goed kunt schakelen tussen de verschillende ontwikkelingsniveaus van de cliënten.  
 • Je kunt zelfstandig uitvoering geven aan de activiteiten voorkomend uit het zorgplan, methodisch werken en je grenzen bewaken.
 • We hebben ook veel lol met elkaar, dus een gezonde dosis humor is onmisbaar.  
 • Levenservaring en zelfvertrouwen zijn de belangrijkste eigenschappen. 

Dit bieden wij

 • Een enthousiast en professioneel team waarbinnen je je verder kunt ontwikkelen! Dat is één!
 • Verder bieden we een salaris in FWG 40 van de cao gehandicaptenzorg,  een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Op het gebied van werktijden vragen we enige flexibiliteit, hier tegenover staan diverse toeslagen voor onregelmatigheid (conform CAO gehandicaptenzorg).
 • Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.
 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. 

Procedure
Een dagdeel meelopen om de sfeer te proeven maakt deel uit van de procedure.

In het kader van de vergewisplicht worden voordat we overgaan tot een aanstelling referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers, tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet waarbij bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit zal gaan naar een interne kandidaat.


Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie S/G - Wonen Raalte Kemphaan 15
Postcode 8103GG
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Astrid Beumer, 06 - 10012662
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 21-04-2021
Ingangsdatum Startdatum in overleg
Reageer voor 01-07-2021
Nummer 66363
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn