Ervaringsdeskundige / Herstelcoach (High Intensive Care)
GGNet

Functieomschrijving

Hersteld na behandeling van een ontwrichtende psychische crisis en sta je in de startblokken om ook anderen hiermee te helpen? Dan zoeken wij jou!

Dit ga je doen
Waarschijnlijk weet je als geen ander wat het werken als ervaringsdeskundige inhoudt. Het uitdragen van de herstelvisie, het ondersteunen van patiënten o.a. door coaching en training en het voortdurend voor het voetlicht brengen van een hoopvol perspectief. Met je ervaring ben je een unieke bron van kennis en bij uitstek het voorbeeld voor hoop en herstel. Het Herstelcentrum van GGNet, bied je ondersteuning in de beroepsuitoefening onder andere door intervisie, moreel beraad, scholing en training. Als ervaringsdeskundige heb je de mogelijkheid om vanuit datzelfde Herstelcentrum te participeren in het Consultteam voor het bieden van herstel- of diagnose specifieke consultatie aan overige behandelteams en patiënten binnen GGNet.

Hier ga je werken

Het werken op een HIC (High en Intensive Care) belooft nooit saai te zijn, maar uitdagend, vernieuwend en dynamisch. Belangrijke stappen naar herstel bereiken we samen. Samen met de patiënt, zijn naasten, ketenpartners en het team. We zoeken samen naar regie en kracht en zetten dit optimaal in om onze patiënten weer met voldoende vertrouwen deel te laten nemen aan de maatschappij.
Met passie, bevlogenheid en motivatie weet je samen met je collega’s een sfeer te creëren die bijdraagt aan het herstel van de patiënt en een positieve werksfeer op de afdeling. Je bent in staat om vanuit de HIC visie vorm te geven aan behandelplannen, signaleringsplannen, herstel ondersteunende zorg en alle anderen belangrijke facetten beschreven in de HIC-monitor.

Deze werkplek vraagt van jou; dat je out of the box kunt denken en samen met alle collega’s de verantwoordelijkheid neemt om te werken aan succes.

Jouw mening en inbreng tellen om te bouwen aan een succesvolle HIC!

Dit ben jij

• Je hebt een ontwrichtende psychische aandoening gehad waar je voldoende afstand van hebt genomen en hebt geleerd deze ervaring professioneel in te zetten
• Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van ervaringsdeskundigheid op mbo niveau 4 voor functie ervaringsdeskundige 2 of op hbo niveau bij ervaringsdeskundige 3
• Bij voorkeur heb je een aantal jaren werkervaring als ervaringsdeskundige en heb je ervaring en/of affiniteit met de doelgroep waarmee je wilt werken
• Je bent een pionier, jouw werk is verfrissend; dit houdt in dat je normaliseert ‘wat mensen overkomen is’ en hierdoor stigma tegen gaat
• Je weet zowel patiënten als teamleden te motiveren
• Je bent een ‘out of the box’ denker en stelt maatwerk voorop 
• Je kunt goed samenwerken met andere teamleden en kunt  weerstand verdragen
• Je kunt solistisch werken, bent proactief en beschikt over goede sociale, mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
• Je kunt knelpunten in de uitvoering van jouw werkzaamheden zelfstandig oplossen
Bovenal ben je een bevlogen ervaringsdeskundige en heb je overtuigingskracht; jouw levensverhaal staat centraal.

Naast de bovenstaande genoemde punten beschik je over een zorg gerelateerde opleiding, zoals; MBO-V, SPW,GGZ-agoog, SPH, MWD of HBO-V.

Dit bieden we je

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging dan wel onbepaalde tijd. Je kunt rekenen op een goed salaris (afhankelijk van kennis en ervaring Max €3.229,-), Verder bieden we een goed pakket aan secundaire voorwaarden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren

Solliciteren
Spreekt deze functie je aan? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Deze vacature sluit zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marnix Alblas, coördinator Herstelcentrum, 088-933-1448.

 

Type Vacature
Intern nummer 201940
Organisatie GGNet
Locatie GGNet, RGC Doetinchem
Postcode 7001DP
Stad Doetinchem
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) BBL Verpleegkundige 6
Begeleider niveau 6
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Verpleegkundige
Verpleegkundige Psychiatrie
Publicatiedatum 20-03-2020
Ingangsdatum 20-03-2020
Reageer voor 30-06-2020
Nummer 52231

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet