Gezinshuisouders Leek
Ambiq

Functieomschrijving

Weet jij wat opvoeden en een gezin runnen inhoudt? Zie jij uitdaging in complexe zorgvragen? En kun jij met geduld, begrip en bijkomende humor werken met jongeren met een lichtverstandelijke beperking? Dan is de functie gezinshuisouder misschien iets voor jou!

Op dit moment zoeken we gezinshuisouders voor een gezinshuis van Ambiq in Leek. Het belangrijkste is dat jij een goed thuis kan bieden aan jongeren. Alternatieve gezinsvormen zijn daarom net zo welkom als traditionele gezinsvormen om gezinshuisouders te worden bij Ambiq.

Wat ga je doen?

In een gezinshuis wordt 24-uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek. Als gezinshuisouder geef je jongeren die veel hebben meegemaakt en vaak op veel verschillende plekken hebben gewoond de kans zichzelf te ontwikkelen in een gezin. Binnen een Je leeft samen met de jongeren en vormt 24 uur per dag een gezin. Hierbij ben je als gezinshuisouder samen met professionals verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de kinderen/jongeren die in het gezinshuis woont.

Dit doe je natuurlijk niet alleen! Als werknemer van Ambiq krijg je alle ondersteuning en begeleiding die nodig is van een leidinggevende en een gedragswetenschapper. Samen zorgen jullie voor de beste hulp en ondersteuning voor de jongeren. Daarnaast krijg je als gezinshuisouder ook huishoudelijke ondersteuning.

Het gezinshuis in Leek

Je woont – samen met je partner en eventueel kinderen - in een huis van Ambiq in Leek. In het gezinshuis is er plek voor 4 cliënten. Op dit moment wonen er 3 cliënten (2 jongens 11 en 15 jaar en 1 meisje van 10 jaar). Het huis staat aan de George Wilhelmlaan in Leek. Dit is een ruim opgezette groene nieuwbouwwijk. Het is een ruime vrijstaande woning met een ruimte op kinderen aangepaste tuin er omheen. De woning is ruim en licht van binnen met een woonkeuken en een ruimte woonkamer. Op de eerste verdieping wordt geslapen en is doucheruimte. Het slaapgedeelte en het sanitair voor de gezinshuis ouders is gescheiden van dat van de kinderen die daar wonen vanuit Ambiq. Zo is er privacy voor het gezin. De jongeren wonen voor langere tijd bij je. Het leven in het gezinshuis is zo normaal mogelijk en je biedt de jongeren een veilige en rustige woonplek.  

In deze ruime woning is het de bedoeling dat je trajecten vormgeeft met de kinderen en jongeren die bij je wonen. Omdat dit naast een baan ook een invulling van je leven is, kunnen we voorstellen dat je hierover van gedachten wilt wisselen. Neem vooral contact met ons op om een afspraak te maken!

 Visie gezinshuizen

Gezinshuizen zijn een belangrijk onderdeel van Ambiq. Om (verdere) ontwikkelachterstand en problematiek te voorkomen, zijn kinderen gebaat bij een veerkrachtige omgeving. Een veerkrachtige omgeving is in staat om te gaan met stress en tegenslag, of daarvan te herstellen. Een gezinshuis is zo’n veerkrachtige omgeving, vanwege de continue aanwezigheid van professionals en de inbedding in een professionele en maatschappelijke context. Een gezinshuis is een veilige, stabiele plek voor een kwetsbare doelgroep waar zij zich thuis kunnen voelen, kunnen herstellen en zich ontwikkelen. Waar ze zich, in andere woorden, kunnen welbevinden, ondanks het complexe probleemgedrag en lange, zware hulpverleningsgeschiedenis

 

Functie eisen

 • Tenminste één van de gezinshuisouders heeft een relevante, zorggerichte opleiding, minimaal MBO+ niveau, aangevuld met aantoonbare ervaring in opvoedsituaties met jongeren;
  · Je kunt en durft het aan om kinderen en jongeren, die een specifieke opvoeding nodig hebben, een veilige en stabiele thuissituatie te bieden;
 • Je hebt kennis van de normale ontwikkeling van kinderen, met zicht op handicaps en stoornissen. Daarbij zicht op aanpak, opvoeding en behandeling.
 • Je hebt een goede algemene ontwikkeling om te kunnen inspelen op vragen, overtuigingen, normen en waarden van geplaatste cliënten.
  · Je hebt levenservaring en bent stabiel in manier van handelen en gedrag;
  · Je denkt in mogelijkheden en haalt voldoening uit kleine succesjes;
 • Je hebt affiniteit, inlevingsvermogen en ervaring met kinderen en/of jongeren die behandeling of begeleiding nodig hebben;
  · Je hebt deze competenties in huis: flexibel, oplossingsgericht, systeemgericht, zelfstandig en ondernemend;
  · Je hebt een goed ondersteunend eigen sociaal netwerk;
  · Je bent bereid om te werken volgens de werkwijze van Ambiq; openheid en bereidheid om over eigen handelen te praten en te rapporteren.
  · Je bent in het bezit van rijbewijs en auto.

Mocht je voor je gevoel grotendeels, maar niet helemaal, aan een van de harde functie-eisen voldoen neem dan toch vooral contact op om samen te verkennen wat de eventuele mogelijkheden zijn! Ook als je geïnteresseerd bent in andere mogelijkheden om bij Ambiq te werken gaan wij graag met je in gesprek.

Inschaling

Salaris volgens FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg;

Bijzonderheden

Overige informatie

Wat je van ons krijgt: een heel bijzondere baan,

Met daarnaast:

 • Salaris volgens FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg;
  · Een dienstverband van in totaal uur 54 uur, verdeeld over beide partners;
  · Goede afspraken m.b.t. verlof en vrije weekenden;
  · Begeleiding en ondersteuning van deskundigen binnen Ambiq, ook in de dagelijkse behandeling;
  · Huishoudelijke ondersteuning;
  · Een ruime woning van Ambiq.

Waarom Ambiq? 

Aandacht voor je eigen ontwikkeling

We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Binnen Ambiq heb jij je eigen ontwikkeling zelf in de hand. We bieden een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, BHV, oplossingsgericht- en systeemgericht werken en weerbaarheid en bejegening. Ook hebben we een eigen online opleidingsplatform: WIJZER - online leren. WIJZER bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden, kritisch denken en zelfs verschillende talen. Medewerkers van Ambiq zijn vrij om hier gebruik van te maken.

 Een goed arbeidsvoorwaardenpakket

De CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing. Als SKJ-geregistreerd professional word je ingeschaald in schaal 45. Ook word je deelnemer van pensioenfonds PFZW. Na een jaar kun je gebruik maken van ons uitruilsysteem, om bijvoorbeeld voordeling een fiets, tablet, telefoon of sportbenodigdheden te kunnen kopen.  

 Een warm welkom

We dragen zorg voor vertrouwen, eerlijkheid en humor op de werkvloer. We helpen en ondersteunen elkaar waar nodig. We hebben daarnaast een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat. Ambiq heeft ook in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen. Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap. We gaan dan ook regelmatig in gesprek met onze medewerkers om te kijken hoe wij ons als werkgever kunnen blijven ontwikkelen, zodat we goed samen kunnen blijven werken.

Een arbeidsovereenkomst, in eerste instantie voor de duur van een jaar.

Maar we zoeken naar collega’s die zich in principe voor langere tijd aan onze organisatie willen binden. We gaan daarover graag met je in gesprek om te kijken wat voor ons beiden passend is.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

Zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. 


Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck. 

Liever eerst een kop koffiedrinken?
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd naar de mogelijkheden als gezinshuisouder bij Ambiq? Kom dan eerst een keer een kop koffiedrinken, dan vertellen we je meer over de functie en beantwoorden we je vragen. Maak een afspraak met Jan Dokter (clustermanager), hij is bereikbaar via het algemene nummer van Ambiq: 088-7776000.

 

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq Noord/Midden Hoogeveen-Assen e.o.
Postcode 7902 NS
Stad Hoogeveen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jan Dokter, clustermanager, telefoonnummer: 088-7776000
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 04-06-2021
Ingangsdatum 1 september 2021
Reageer voor 01-08-2021
Nummer 68765
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq