Groep 5: Begeleider Wonen 18 tot 36 uur per week in Arnhem binnen intensieve begeleiding
Elver

Functieomschrijving

Waar ga je werken?
Zin in een leuke uitdagende baan waarin jij je volop kunt ontwikkelen & waar je anderen helpt ontwikkelen?

Op 1 januari 2019 zijn we een andere weg ingeslagen aan de Kemperbergerweg te Arnhem, Groep 5.

De woning aan de Kemperbergerweg is een groep waar 6 (jong) volwassenen wonen. Het is een begeleidingsintensieve woongroep, doordat er naast een matig of licht verstandelijke beperking sprake is van moeilijk verstaanbaar gedrag en psychiatrische stoornissen.

Aangezien we voor dit jaar groepsmeerzorg hebben gekregen zijn we veel bezig met beeldvorming en het ontwikkelen van een groepsmissie en visie die past bij de zorgvraag van deze bewoners.

Binnen de woongroep ligt de nadruk op het opbouwen van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. Het bieden van een betekenisvolle invulling van het dagelijks leven staat centraal door activiteiten samen te doen en samen te werken met de bewoner. Eigen regie van de bewoner wordt zo veel mogelijk nagestreefd en gestimuleerd. Een goede communicatie en afstemming met collega’s, bewoner en diens vertegenwoordigers is dan ook essentieel. Het team is nog volop in ontwikkeling en staat zeer open voor eigen inbreng en creativiteit van jou als nieuwe collega.

Waarom bij Groep 5 werken? 
Het team is nog volop in ontwikkeling en staat zeer open voor eigen inbreng en creativiteit van jou als nieuwe collega.

Wat ga je doen?
Nu wil je natuurlijk wel weten wat er van je verwacht wordt tijdens jouw dienst op Groep 5. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt eigenlijk in dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond-, nacht en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Groep 5 wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega’s. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega’s invulling geeft aan de dag.

Functie eisen

Wat verwachten wij van jou? Jij:

 • Iemand bent met een grote mate van zelfstandigheid, die initiatieven, beslissingen en verantwoordelijkheid durft en kan nemen;
 • Bewoners goed kan observeren en signalen kan lezen;
 • In kunt springen bij spanningsopbouw in de verschillende fases;
 • Betrokken en kritisch bent en tevens beschikt over een goed aanpassingsvermogen;
 • Je op je gemak voelt bij verschillende begeleidingsstijlen, die kunnen combineren en vormgeven in je werk zijn van belang;
 • Affiniteit hebt met beschreven zorgvragers en dat je stevig in je schoenen staat;
 • Goed kan communiceren, motiveren en stimuleren;
 • Eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf en je collega’s;
 • Flexibel bent wat betreft diensten en werktijden;
 • Goed kan samenwerken binnen een team (ondersteuning/verdeling van taken);
 • Bent een persoon die interesse heeft in het werken met bewoners met intensieve begeleidingsvragen en hebt ervaring als het gaat om omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.

  Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Het is natuurlijk fijn dat jij veel mee kan brengen, maar wij bieden jou graag het volgende:

 • Je werkt 18 tot 36 uur per week. Daarnaast wordt je 2 à 3 nachten per maand ingezet binnen de nachtdienst in Arnhem.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus. Daarnaast wordt je getraind on the job en kan jij je kennis met betrekking tot Triple C en SMI direct inzetten.
 • Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Groep 5 is een open team waarin we veel bespreken (wekelijkse besprekingen/intervisies).
 • In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, maar als het van beiden kant goed bevalt dan zetten wij deze graag om naar onbepaalde tijd.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%).
 • Wij bieden verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsplan, maar ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.
 • Als begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.800,- en € 2.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

  Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Afdeling HR, via 06-23988967. Wil je direct contact met Groep 5? Neem dan contact op met Orianda Nijland via 06-50922868.

 Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.

*Meelopen op de woning is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Groep 5
Postcode 6816 RL
Stad Arnhem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kylie Helmink, Afdeling HR, via 06-23988967. Wil je direct contact met Groep 5? Neem dan contact op met Orianda Nijland via 06-50922868.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 05-08-2019
Reageer voor 01-01-2021
Nummer 44481
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver