GZ-psycholoog / gedragsdeskundige / Orthopedagoog Generalist
Estinea

Aantal uren:              in overleg (minimaal 20 uur)
Locatie:                      Centraal Bureau Aalten
Opleidingsniveau:     Academisch niveau, met registratie (BIG) tot GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist met registratie (NVO). Aangevuld met relevante kennis en ervaring op het vakgebied
Soort contract:          Onbepaalde tijd

Medewerkers van Estinea zetten zich in voor het levensgeluk van mensen met een beperking. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen – met steun van anderen – mee kan doen in de lokale samenleving. Om dat mogelijk te maken, werken we al twintig jaar met veel succes in zelfsturende teams. Onze zelfsturende teams hebben slagkracht. Ze maken zelf afspraken over de ondersteuning en begeleiding die nodig is. Ze nemen initiatieven en werken aan oplossingen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Alle aanvullende expertise die de teams nodig hebben is binnen handbereik. De organisatiestructuur is plat en de lijnen zijn kort. Bij Estinea werken ruim 800 medewerkers en 425 vrijwilligers vanuit ruim 75 locaties in de Achterhoek en Twente.

 

De functie
Functiebeschrijving
In deze combinatiefunctie ben je actief als GZ psycholoog en gedragsdeskundige.

Als GZ-psycholoog werk je in het team Onderzoek en Behandeling. Dit team is onderscheidend door de specifieke en uitgebreide ervaring in de ondersteuning, diagnostiek en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Je weet feilloos in te spelen op de gestelde vraag en een op maat gemaakt aanbod te creëren. Dat aanbod omvat ook traumaverwerkingstherapie (EMDR).

Als gedragsdeskundige ontwikkel je begeleidings- en behandeladviezen en vertaal je deze in uitvoerbare interventies. Het verrichten van diagnostiek- en gedragsobservaties behoort tot je taken. Je bevordert het deskundigheidsniveau van collega’s met name op het gebied van omgang en gedrag met een streven naar volwaardig burgerschap voor mensen met een beperking. Je bent een teamplayer met een coachende houding. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan zowel medewerkers als management en je hebt een toetsende en signalerende functie. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het zorgbeleid en de gedragsdeskundige aspecten hiervan. Als gedragsdeskundige werk je voor cliënten in een 24-uurs voorziening en ben je verbonden aan een multidisciplinair regioteam.

De praktijk en het team
Als GZ-psycholoog ben je samen met andere disciplines verbonden aan de eerstelijnspraktijk De Praktijk Achterhoek . Je werkt als gedragsdeskundige in een team met leergierige en enthousiaste collega’s. Je maakt hierbij optimaal gebruik van elkaars sterke punten en kwaliteiten.

Functie eisen

Je profiel
Je vindt het belangrijk dat mensen met een beperking midden in de samenleving staan. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in hun wijk of buurt. Dat doe je met hart en ziel. En met verantwoordelijkheidsgevoel, gedrevenheid, oprechte aandacht en professionaliteit.

Je neemt initiatief en bent ondernemend.

Functie-eisen
Je hebt een afgeronde opleiding op academisch niveau en registratie (BIG) tot GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist en registratie (NVO), daarnaast heb je minimaal 1 jaar werkervaring. Als GZ-psycholoog is het jouw kerntaak om voor jouw regio op wetenschappelijk verantwoorde wijze te komen tot diagnose, ondersteuning, begeleiding en behandeling van de cliënten. Je hebt (ruime) werkervaring in het werken met cliënten met een verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische en/of gedragsproblematiek. Je bent in staat om belangrijke taken te verrichten ten aanzien van diagnostiek en beeldvorming. Je kunt zowel vakinhoudelijk als procesmatig, professioneel, overstijgend en in samenhang handelen en denken, ook onder druk. Het is van belang dat je kunt coördineren. Je bent in staat om zowel zelfstandig als in groepsverband te werken en je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Onze werkomgeving ligt in een file vrije, groene en landelijke omgeving op ruim een half uur rijden van Arnhem! Jouw werk is in grote mate flexibel in te delen en biedt daarom veel vrijheid.

Het aantal uren is in overleg (minimaal 20 uur) op basis van een contract voor onbepaalde tijd. De salariëring is afhankelijk van je ervaring conform de CAO gehandicaptenzorg FWG 3.0, functiegroep 65.

Estinea beloont niet alleen in salaris. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien in je eigen ontwikkeling. Om medewerkers te stimuleren zich te blijven ontwikkelen, stellen wij tijd beschikbaar voor intervisie en bijscholing op zowel vakinhoudelijke thema’s als visiegerichte thema’s. Behalve de kennisuitwisseling binnen (interne en externe) netwerkbijeenkomsten, heb je de ruimte om kennis op te halen binnen de regiegroepen, eerstverantwoordelijke overleggen, beroepsgroepen en studiedagen. Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen we je bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag.

Bijzonderheden

Pak je kans!
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Bij vragen kun je contact opnemen met personeelsadviseur Angelique Hoogerdijk, telefoonnummer 088-4950250.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Bedrijfsbureau te Aalten
Postcode 7121DA
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
Publicatiedatum 24-07-2018
Ingangsdatum 13-6-2018
Reageer voor 31-08-2018
Nummer 39257

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea