Interim Locatiemanager huisartsenpost Emmeloord
Medrie

Functieomschrijving

Als interim locatiemanager ben je verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve personele bezetting op en voor het reilen en zeilen van de huisartsenpost Emmeloord. Je zorgt voor optimale ondersteuning van de huisartsen tijdens hun werk op de huisartsenpost en onderhoudt hierover nauwe contacten met huisartsen en andere externe zorgverleners zoals huisartsenchauffeurs en verpleegkundig specialisten.

De locatiemanager stuurt de assistenten op de huisartsenpost aan. Als locatiemanager Emmeloord maak je samen met de locatiemanager Lelystad/DSD, regiohuisarts, programmamanagers GGZ en chronische zorg en het secretariaat deel uit van het regioteam Flevoland. Je houdt eveneens verbinding met de locatiemanagers van de regio’s Hardenberg en Zwolle en de manager Triagepost (TPM).

Belangrijke speerpunten voor de komende 2 jaar zijn: het waarborgen van veiligheid voor patiënt en medewerkers en het toekomstgericht inrichten en organiseren van de spoedpost in het nieuw te bouwen gezondheidscentrum Emmeloord

Wat is jouw uitdaging

De huidige functie van locatiemanager huisartsenposten Lelystad/Dienstenstructuur Dronten en Emmeloord zal tijdelijk worden gesplitst.  

 • De functie is deels gericht op continuïteit van het huidige (meerjaren) Medriebeleid huisartsenposten op het gebied van werkprocessen, personeelsbeleid, kwaliteitsbeleid en financiën.
 • Ontwikkelt mee in nieuwe zorgconcepten (o.a. taakherschikking, zorg op afstand, etc.) en de implementatie hiervan.
 • Voert afgesproken beleid uit en bewaakt de naleving ervan door de zorgprofessionals.
 • Vertaalt het beleid naar concrete werkafspraken voor huisartsen in overleg met de kaderarts Spoedzorg.
 • Coördineert activiteiten en creëert randvoorwaarden, waardoor de zorgprofessionals hun werk optimaal kunnen uitvoeren.
 • Voert overleg met huisartsen over de werkwijze binnen de huisartsenposten o.a. via commissies met vertegenwoordigers van huisartsengroepen.
 • Zoekt en bevordert samenwerking met de stakeholders en ketenpartners in de acute zorgketen. 

Functie eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, aangevuld met een managementopleiding en bij voorkeur werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Kennis van en werkervaring met projectmanagement.
 • Kennis van de werkprocessen binnen de huisartsenorganisatie.
 • Kennis van ontwikkelingen in de huisartsenzorg.
 • Kennis van en affiniteit met personeelsbeleid.

De functie vraagt om flexibiliteit in werkdagen en werktijden, waarbij je structureel beschikbaar bent na 17.00 uur in verband met contact met de medewerkers en vergaderingen met huisartsen.

Evenwichtige persoonlijkheid die met een natuurlijk overwicht en gevoel voor verhoudingen stuurt op kwalitatief goede zorg door een coachende stijl van leidinggeven en in goede verbinding staat met zorgprofessionals op de huisartsenposten. Je stimuleert het zelf oplossend vermogen, maar geeft richting en stuurt direct aan wanneer dat nodig is. Je bent een teamspeler die verbinding kan maken, draagvlak kan creëren en tegenstellingen weet te overbruggen. Je bent vasthoudend zonder je tact en flexibiliteit te verliezen. In een dynamische werkomgeving behoud jij rust en overzicht en weet daardoor de afgesproken resultaten te bereiken. Het schrijven van plannen en (beleids)notities gaat je goed af en je stemt de inhoud en vorm af op de doelgroep voor wie het bedoeld is. Je bent een betrokken, daadkrachtige en servicegerichte manager, zowel voor de zorgprofessionals op de huisartsenposten als ook in jouw contacten met andere zorgprofessionals en instanties.

Inschaling

Een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie één jaar met uitzicht op verlenging voor het tweede jaar. Salariëring is conform functieschaal 9 van de cao Huisartsenzorg (min € 3.603,-- max € 4.605,-- bij een 38-urige werkweek)

Bijzonderheden

Maak kennis met Medrie en huisartsenpost Emmeloord

Medrie werkt voor huisartsen! Wij initiëren, stimuleren en ondersteunen samenwerking voor huisartsen in het werkgebied van Medrie. Met elkaar dragen wij bij aan duurzame zorg en gezondheid. Wij signaleren kansen en helpen vernieuwingen te realiseren. Zo ondersteunen en versterken we de (verander)kracht in de regio. We jagen ontwikkelingen aan. En we doen er alles aan om de professionaliteit van de huisarts te laten schitteren.

Medrie is de organisatie voor huisartsen in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle die de huisartsenposten in deze regio’s organiseert en faciliteert. Daarnaast ondersteunt Medrie de zorg voor chronisch zieke patiënten in de ketens zoals DM2, COPD en VRM, ouderenzorg, GGZ en Leefstijl.

Medrie is een organisatie in ontwikkeling. Daadkracht, servicegerichtheid en betrokkenheid staan hoog in ons vaandel. We werken op dit moment aan het herstructureren van werkprocessen en het implementeren van een nieuw besturingsmodel; om onze huisartsen optimaal te kunnen faciliteren en ondersteunen.

Op de huisartsenpost Emmeloord worden de avond-,nacht- en weekenddiensten gedraaid door de 28 aangesloten huisartsen. Zij worden daarin ondersteund door 10 fysiek triagisten/doktersassistenten.

Vragen en informatie

We ontvangen graag je motivatiebrief en CV. Reageren kan tot en met woensdag 18 september a.s. 

Meer informatie over de organisatie kun je vinden op www.medrie.nl.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Alice Vloet, regiomanager via 06 – 27 52 01 88.  

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandagavond 23 september a.s.

 

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven.

Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Medrie
Locatie Medrie Regio Flevoland
Postcode 8233AA
Stad Lelystad
Werkveld Huisartsenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Huisartsenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij peno@medrie.nl
Functie(s) Manager zorggebonden hoger kader
Publicatiedatum 05-09-2019
Reageer voor 19-09-2019
Ingangsdatum 05-09-2019
Nummer 48069

Medrie

Maak kennis met Medrie Medrie werkt voor huisartsen! Wij initiëren, stimuleren en ondersteunen samenwerking voor huisartsen in het werkgebied van Medrie. Met elkaar dragen wij bij aan duurzame zorg en gezondheid. Wij signaleren kansen en helpen vernieuwingen te realiseren. Zo ondersteunen en versterken we de (verander) kracht in de regio. We jagen ontwikkelingen aan. En we doen er alles aan om de professionaliteit van de huisarts te laten schitteren. Medrie is de organisatie voor huisartsen in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle die de huisartsenposten in deze regio’s organiseert en faciliteert. Daarnaast ondersteunt Medrie de zorg en chronisch zieke patiënten in de ketens zoals DM2, COPD en VRM, ouderenzorg, GGZ en Leefstijl. Medrie is een organisatie in ontwikkeling. Daadkracht, servicegerichtheid en betrokkenheid staan hoog in ons vaandel. We werken op dit moment aan het optimaliseren van onze processen, verbeteren van de managementinformatie, organiseren van zorg op de juiste plek met de ziekenhuizen, adviseren van dag praktijken over financiële vraagstukken en het implementeren en stimuleren van samenwerking in de wijk, zodat de organisatie en onze huisartsen optimaal gefaciliteerd en ondersteund worden.

Meer over Medrie