Jeugdarts 0 - 4 jaar
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Functieomschrijving

Per direct zoeken wij een jeugdarts die het Jeugdgezondheidszorg team in Noordoostpolder voor 16 per week wil versterken.
Binnen de Jeugdgezondheidszorg zijn we momenteel met een belangrijke ontwikkeling bezig, namelijk het werken met taakherschikking. Jeugdverpleegkundigen kunnen na een scholingstraject meer contactmomenten uitvoeren dan voorheen.
Kinderen waarbij het vanwege een medische reden gewenst is om de jeugdarts ook te betrekken kunnen net als voorheen afwisselend door jeugdarts en jeugdverpleegkundige worden gezien, afhankelijk van datgene wat op dat moment nodig is. De jeugdarts ziet dus vooral kinderen waarbij zijn expertise nodig is en bepaalt daarnaast beleid bij door de jeugdverpleegkundige gevonden afwijkingen.
Taakherschikking zorgt voor professionalisering van de jeugdverpleegkundige. Daarnaast zal door taakherschikking de jeugdarts meer inzetbaar worden voor andere taken, passend bij het profiel van de jeugdarts.

 • Je verricht preventieve gezondheidsonderzoeken bij kinderen, geeft voorlichting en adviezen aan ouders/verzorgers en voert het Rijksvaccinatie programma uit.
 • Je registreert, analyseert, rapporteert en adviseert over de gezondheidssituatie van kinderen.
 • Je signaleert en onderneemt actie wanneer de gezonde ontwikkeling van het kind in gevaar dreigt te komen. Bij de beoordeling houd je rekening met de omgeving van het kind en de ouders, de leefstijl en de gezondheidsvoorzieningen.
 • Je draagt bij aan de professionalisering van de jeugdverpleegkundige.
 • Je bent actief betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en je kunt collega’s en andere partijen hierbij motiveren, stimuleren en begeleiden.

Functie eisen

 • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het sociaal domein en hebt een scherp beeld van de toegevoegde waarde van de jeugdarts daarbinnen.
 • Je hebt de juiste communicatieve en verbindende vaardigheden voor een effectief contact met collega’s, kinderen en hun ouders en ketenpartners.
 • Je sluit aan bij de belevingswereld van kinderen en ouders van nu en bent digitaal van deze tijd.
 • Je denkt in kansen en bent resultaatgericht.
 • Je bent een zelfstandig werkend professional en bent in staat onder werkdruk te functioneren.
 • Je bent flexibel, nieuwsgierig en staat open voor nieuwe methoden.
 • Je bent handig met digitale systemen en je bent goed georganiseerd en vlot in het werken.

Je bent een gepassioneerd jeugdarts KNMG (eerste fase van de opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid)  of arts M&G. BIG-geregistreerde (basis)artsen die bereid zijn de opleiding tot jeugdarts te gaan volgen kunnen ook reageren. Ervaring met een digitaal dossier is een pre. Je bent bereid om op verschillende locaties of andere werkdagen werkzaam te zijn. Gezien het werkgebied beschik je over rijbewijs-B en een auto.

Inschaling

Een dynamisch team, volop in beweging, ruimte om je op meerdere gebieden te ontwikkelen. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO.  Het dienstverband wordt eerst voor een jaar aangegaan. Mocht je na het lezen van de vacature vragen hebben of aanvullende informatie wensen, dan kun je contact opnemen met Marie-José Jacobs, manager Jeugd- en Maatschappelijke Zorg. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0527-630381.

Herken je je in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Gebruik bij je sollicitatie het vacaturenummer 18.12.209. Je mag ook via de website van zorggroep-onl.nl solliciteren. 

Bijzonderheden

Deze vacature kent geen sluitingstermijn. Zodra we zijn voorzien halen wij de vacature van de site.

Solliciteren graag via de website van zorggroep-onl.nl. 

Type Vacature
Intern nummer 18.12.209
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Zorgkantoor, Emmeloord
Postcode 8303 CN
Stad Emmeloord
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg/ Jeugdhulpverlening
Informatie verkrijgen bij Marie-José Jacobs, manager Jeugd- en Maatschappelijke Zorg. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0527-630381.
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 12-12-2018
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-12-2019
Nummer 42420
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land