Kinderrevalidatiearts (0,5-0,7 fte)
Roessingh, centrum voor revalidatie

Functieomschrijving

Zet u kinderen weer in beweging? Roessingh heeft een tijdelijke vacature in verband met zwangerschapsvervanging van maart tot en met augustus 2021 :

Kinderrevalidatiearts (0,5-0,7 fte)

Wij zoeken voor de sector kinderrevalidatie een kinderrevalidatiearts die zich graag inzet voor het functioneren en welzijn van kinderen met complexe problematiek.

Waarom Roessingh?

Roessingh (www.roessingh.nl) is één van de grootste revalidatiecentra in Nederland en biedt u een werkomgeving met een uniek karakter. Naast een behandelcentrum voor revalidatiegeneeskundige zorg is het centrum een erkend opleidingsinstituut.

Binnen de sector kinderrevalidatie treft u een combinatie van:

  • Klinische en poliklinische zorg. Wij nemen deel aan een dwarslaesienetwerk, waarin Roessingh zorg draagt voor de klinische zorg voor kinderen met hoge en lage dwarslaesies.
  • Verscheidene multidisciplinaire- en diagnose gebonden teams met hoge mate van specialisatie: 0-4 jarigen, cerebrale parese (CP), developmental coordination disorder (DCD), neuromusculaire aandoeningen (NMA), chronische pijn en vermoeidheid (CPJ), niet aangeboren hersenletsel (NAH) en kinderkliniek (o.a. postoperatieve zorg, niet aangeboren hersenletsel, dwarslaesie, multitrauma).
  • Expertise teams: handenteam voor kinderen met neurologische handproblematiek en aangeboren of verworven afwijkingen aan de armen of handen alsmede geïnstrumenteerde gangbeeldanalyse zijn georganiseerd binnen Roessingh Diagnostisch Centrum (RDC) ( www.roessinghdiagnostischcentrum.nl).
  • Op het Roessingh terrein is een onderwijscentrum gevestigd, het OCR, waar meer dan 300 leerlingen zowel lager als middelbaar onderwijs volgen. Wij hebben een nauwe samenwerking met school resulterend in het werken met EKEP (één kind één plan) voor de leerlingen waarbij de revalidatie betrokken is.
  • Technologische inkleuring mede vanwege de samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie met het internationaal toonaangevende onderzoeksinstituut Roessingh Research en Development (www.rrd.nl).
  • Regionale samenwerking in onder andere het ZET (ziekteverzuim Expertise Team), DCD netwerk en KiECON (www.kiecon.nl) en consultfuncties binnen paramedische praktijken in de eerste lijn, GGZ instellingen en kinderdagcentra.
  • Deelname aan specialistische teams binnen MST (www.MST.nl) waaronder het NMA team en het Spina bifida team.

Wij bieden

Een interessante functie binnen een levendige organisatie. U bent in deze periode betrokken bij de kinderkliniek en een deel poliklinische zorg. Binnen de sector kinderen werken de revalidatieartsen mw. A.M. Hepping, mw. M.C. van Groningen, dhr. M. Nederhand, mw. S. Nawijn, dhr. M. Oude Alink, dhr. W. Gaykema en dhr. J.P. Manterola, jeugdarts,mw. W. van den Berg, physician assistant en mw. N. Kamphuis-Stuivenberg, verpleegkundig specialist.

Een tijdelijk deeltijd dienstverband in de periode van zwangerschapsvervanging. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de AMS. Uiteraard willen wij met u in gesprek gaan over andere mogelijkheden in de regio.

Wij vragen

U hebt een afgeronde opleiding tot revalidatiearts. U heeft een ambitieuze, kritische en creatieve taakopvatting. U kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren.

Type Vacature
Organisatie Roessingh, centrum voor revalidatie
Locatie Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede
Postcode 7522AH
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO AMS
Informatie verkrijgen bij Mevr. S. Nawijn, medische manager en revalidatiearts tel. 053-4875249 of Dhr. P. Bosma, bedrijfskundig managers tel. 053-4875249
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 26-11-2020
Reageer voor 24-01-2021
Nummer 56202
Doorsturen Bekijk PDF

Roessingh, centrum voor revalidatie

Mensen kunnen door verschillende oorzaken gehandicapt raken. Ongevallen, ziekten of aangeboren afwijkingen kunnen het leven ingrijpend veranderen. In Roessingh, centrum voor revalidatie, worden volwassenen en kinderen met lichamelijke beperkingen behandeld en begeleid om daarna weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de samenleving, niet alleen in fysiek maar ook in sociaal opzicht.

Meer over Roessingh, centrum voor revalidatie