Manager Behandelzaken/regiebehandelaar
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Voor ons Circuit sociaal psychiatrisch behandelcentrum (SPB) zoeken wij een 

Manager Behandelzaken/regiebehandelaar
Uren in overleg 

Wie we zijn
Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1000 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor behandelinhoud en bedrijfsvoering hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en we komen snel tot besluiten. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat we doen
Het circuit SPB behandelt volwassen cliënten met langerdurende psychiatrische problematiek bij voorkeur ambulant. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de FACT methodiek en zijn we ook als zodanig gecertificeerd. We bieden zowel basis GGZ als specialistische GGZ. We werken multidisciplinair samen vanuit de herstelgedachte. Het bevorderen van sociale inclusie, betrekken van familie en/of andere netwerken van de cliënt is een speerpunt in onze werkwijze. Daarnaast werken we zowel individueel als in groepen.
We kunnen op- en afschalen in de benodigde zorg. Wanneer een klinische opname toch nodig is, doen we dat in onze locatie “De Opmaat” in Hengelo. Onze vier klinische afdelingen hebben elk hun eigen expertise en behandelmilieu, maar werken nauw met elkaar en de ambulante teams samen. Onze behandelprocessen hebben we ondergebracht in zorgpaden, welke doorlopend in ontwikkeling zijn. 

Wat betekent dit voor jou?
Je vormt samen met de manager bedrijfsvoering een complementair team; samen ben je integraal verantwoordelijk voor het circuit SPB. Op strategisch en inhoudelijk vlak versterken jullie elkaar en vullen elkaar aan. Als manager behandelzaken ben je verantwoordelijk voor alle zorginhoudelijke aspecten, zoals kwaliteit, veiligheid, de organisatie van de zorg en het ontwikkelen van zorgprogramma’s en richtlijnen, samen met de professionals in je team. Daarin maak je gebruik van je visie op de huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen de GGZ, met name op de langerdurende zorg, en weet hierin tijdig te anticiperen vanuit het uitgangspunt Gewoon Goede Zorg. Je geeft verder vorm aan de zorg en dienstverlening afgestemd op de relatie tussen cliënt, hulpverlener en familie.
Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de Raad van Bestuur en bent nauw met hen in contact, met name met onze Geneesheer-Directeur. Daarnaast ben je veel in contact met anderen, zowel binnen als buiten onze organisatie. Intern ben je lid van het managementteam van Mediant. Samen met je (inhoudelijke) collega’s lever je een bijdrage aan de groei en ontwikkeling van Mediant als geheel. Dit vertaalt zich uiteraard ook naar buiten. Je bent ambassadeur en participeert in verschillende netwerken. De functie van manager behandelzaken combineer je met de functie van regiebehandelaar (Psychiater of klinisch psycholoog).
Mediant is actief in het opleiden van medewerkers. Dit doen we op allerlei gebieden, waaronder psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten enz. Tevens zijn wij verbonden aan het Rob Giel onderzoekscentrum (RGOc).  

Functie eisen

Jij hebt

 • Een afgeronde opleiding tot psychiater of klinisch psycholoog.
 • Ruime werkervaring als inhoudsprofessional én als leidinggevende.
 • Een brede oriëntatie, visie op en ervaring met alle facetten van de psychiatrie.
 • Ervaring met netwerken en het onderhouden van contacten.
 • Een geldige BIG-registratie.

Jij bent

 • Makkelijk in contact, verbindend.
 • Iemand met lef, je durft dingen aan te gaan/te benoemen.
 • Zelf ook makkelijk aanspreekbaar.
 • Doortastend, actief, gestructureerd.
 • Resultaatgericht en weet focus aan te brengen.
 • Betrokken en slagvaardig.
 • Creatief in je aanpak met een nuchtere insteek.
 • Analytisch.

Inschaling

Wat krijg je ervoor terug

 • Een prettige en intensieve samenwerking met je duale partner.
 • Een leidinggevende positie in een multidisciplinair team, waarin respect voor ieders expertise en inbreng hoog in het vaandel staat.
 • Mogelijkheden tot ontwikkeling door opleiden, maar ook door betrokken te zijn bij het opleiden van anderen.
 • Deelname aan en het (mogelijk) geven van geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • Werken in een financieel gezonde organisatie waarin tal van ontwikkelingen en kansen die zich voordoen verzilverd worden.
 • Samenwerking met en ondersteuning door verschillende collega’s. Denk hierbij aan een nauwe samenwerking met de multidisciplinaire teams, maar ook aan een goed werkend secretariaat.
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Salaris passend bij de functie.
 • Ruimte voor onderzoek.
 • Wanneer je verder weg woont, bieden wij mogelijkheden om dicht bij de werkplek te overnachten. Mediant beschikt over verschillende appartementen.

Bijzonderheden

Wij maken graag kennis!
En hopelijk is dat, na wat je gelezen hebt over ons, wederzijds!
Wij wisselen graag, onder het genot van een kop koffie of thee, van gedachten over jouw vak en de invulling daarvan. Je kunt hiervoor bellen met Peter Turpijn, voorzitter Raad van Bestuur, of met Geert Uijterwaal-op ’t Roodt, Geneesheer Directeur. Beiden bereikbaar via 053-4755501.

Volg ons!
Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media! 

Wij kijken uit naar jou!

Type Vacature
Intern nummer 07.34-1.40-0083 FJR/jbr
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Peter Turpijn, voorzitter Raad van Bestuur, of met Geert Uijterwaal-op ’t Roodt, Geneesheer Directeur. Beiden bereikbaar via 053-4755501.
Functie(s) Manager zorggebonden hoger kader
Psychiater
Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 28-01-2020
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-07-2020
Nummer 50710
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg