Opleidingsplaats specialist ouderengeneeskunde
Careaz

Functieomschrijving

Ben jij al enige tijd werkzaam als (basis)arts (in de ouderenzorg) en klaar voor een volgende stap in je loopbaan? Dan zijn wij op zoek naar elkaar!

Careaz biedt per september 2019 een opleidingsplaats tot specialist ouderengeneeskunde. (VuMC Amsterdam)

Wat ga je doen?
Als Aios (arts in opleiding tot specialist) treed je in dienst bij de SBOH (Stichting Beroepsopleiding Huisartsen). Gedurende de opleiding doe je onder supervisie van een opleider ervaring op bij verschillende organisaties. Het eerste start je als Aios bij Careaz. Het tweede jaar betreft een klinisch jaar waarbij je als Aios een half jaar stage loopt in een ziekenhuis en een half jaar stage loopt in een ambulante instelling (bv. GGNet). Het derde jaar kan weer bij Careaz worden gevolgd. Gedurende de competentiegerichte opleiding leer je je professionele handelen toe te passen in beroepsactiviteiten en kenmerkende beroepssituaties (KBS). De opleiding is gericht op het ontwikkelen van je kennis, vaardigheden en gedrag.

Wie zijn wij en wat maakt het volgen van de opleiding bij Careaz interessant?
Wij zijn een zorgorganisatie (bestaande uit circa. 800 medewerkers) in het oosten van de Achterhoek en leveren zorg in de gemeentes Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Vanuit het principe van zelforganisatie staat het levensgeluk van de cliënt en het werkplezier van de medewerker bij ons centraal. Medewerkers / teams hebben binnen gestelde kaders en met ondersteuning van verschillende disciplines ruimte het werk rondom de cliënt op eigen wijze vorm te geven.

Careaz biedt uiteenlopende mogelijkheden binnen de ouderenzorg (zowel intramuraal als extramuraal) en profileert een kenniscentrum psychogeriatrie met alle relevante disciplines die binnen het werkveld bestaan. Ook hebben we uitstekende samenwerkingsrelaties met de 1e en 2e lijn waarbij verschillende ontplooiingmogelijkheden bestaan om expertise op te doen in de eerstelijnszorg.

Op dit moment zijn binnen Careaz twee specialisten ouderengeneeskunde en vier verpleegkundig specialisten werkzaam. Zij werken volgens de modernste inzichten voor wat betreft taakdelegatie en praktijkondersteuning.

Tot slot kenmerkt Careaz zich als een vooruitstrevende organisatie waarbij men openstaat voor nieuwe ontwikkelingen en bereid is oude structuren los te laten. Bovendien geldt een intensieve samenwerking met collega opleidingsinstellingen Azora, Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe (SZMK) en Sensire.

Functie eisen

Je komt in aanmerking voor het opleidingstraject (AIOS) als je geregistreerd staat als basisarts en beschikt over:
 enkele jaren werkervaring als basisarts binnen een ouderenzorginstelling (pré)

  • affiniteit met de ouderenzorg;
  • eigenschappen als betrokkenheid, doorzettingsvermogen, (intellectuele) nieuwsgierigheid, analytisch inzicht, zelfreflectie
  • een kritische en overstijgende blik en een positieve/proactieve grondhouding.
  • een zelfstandige, verbindende en een daadkrachtige persoonlijkheid.

Indien je beschikt over bovenstaande en wij enthousiast zijn over jou als kandidaat, melden wij je aan voor de selectieprocedure bij Gerion.

Inschaling

Careaz biedt een opleidingsplaats tot specialist ouderengeneeskunde en de opleiding wordt via Gerion aangeboden. Het betreft een driejarige specialistische vervolgopleiding, die bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Het theoretisch gedeelte heeft een omvang van gemiddeld één dag per week en wordt verzorgd door VUmc Amsterdam (een van de drie opleidingsinstituten waaraan Gerion is gelieerd). Het praktijkgedeelte vereist ten minste 18 uur stage-uren per week.

De opleiding start per september 2019. Een eventueel latere start is onder bepaalde voorwaarden mogelijk en eventuele vrijstelling wordt afhankelijk van ervaring / genoten opleiding(en) beoordeeld door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) van Gerion.

Je treedt in dienst bij het SBOH, waardoor de cao SBOH 2018-2019 van toepassing is. Het collegegeld en de verplichte literatuur worden voor 100% vergoed.

Bijzonderheden

Reageren
Is deze vacature voor jou geschreven? Dan maken wij graag kennis met jou! Solliciteren kan tot 30 september aanstaande.

Deze vacature is gelijktijdig opengesteld voor in- en externe kandidaten.

Informatie
 Voor vragen over de deze vacature kun je contact opnemen met Han van Meerten (Specialist ouderengeneeskunde) via 06-12231091 (bereikbaar op werkdagen behalve dinsdag) of Vincent Luttikhold (Specialist ouderengeneeskunde) via 06-12011136 (bereikbaar op werkdagen behalve vrijdag).

Type Vacature
Intern nummer v19.0063
Organisatie Careaz
Locatie Careaz, diverse locaties
Postcode 7132EJ
Stad Lichtenvoorde
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Vincent Luttikhold (06-12011136)
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 12-08-2019
Reageer voor 30-09-2019
Ingangsdatum 12-08-2019
Nummer 47101

Careaz

Careaz is een Oost-Achterhoekse zorgorganisatie die vanuit kleinschaligheid en lokale betrokkenheid bij de cliënt thuis of zo dicht mogelijk bij huis ondersteuning biedt op de terreinen wonen, zorg, welzijn en dienstverlening. Careaz Thuiszorg in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Berkelland en de drie locaties Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde, Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo en Careaz J.W. Andriessen in Borculo hebben topscores behaald in het zorgonderzoek ‘Benchmark in de Zorg 2011’. Uit dit onderzoek kwam onder meer naar voren dat de tevredenheid onder onze medewerkers en klanten heel hoog gewaardeerd wordt. Careaz Thuiszorg werd daarnaast nog beloond met de titel beste zorgteam 2011! Ook werd Careaz door FNV jong al uitgeroepen tot beste vakantiewerkgever 2011.

Meer over Careaz