Parttime ADL-assistenten (helpende) in Enschede Roombeek
Fokus

Functieomschrijving

Voor onze locatie Enschede Roombeek zijn wij op zoek naar ADL-assistenten voor 65 uur per maand (gemiddeld 15 uur per week). Je bent inzetbaar voor alle voorkomende diensten (dag, avond, nacht en weekend). Van nachtdiensten is zeer incidenteel sprake (i.v.m. een vaste nachtploeg). Het is niet mogelijk om vakantie op te nemen in de maanden juli, augustus en september.

Als ADL-assistent zorg jij er mede voor dat mensen met een fysieke beperking de kans krijgen om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Je verleent alleen assistentie op aanvraag. De cliënt behoudt hierbij de regie en bepaalt wanneer, waarbij en hoe de assistentie wordt verleend. Onze cliënten zijn een afspiegeling van de maatschappij; mannen en vrouwen, jong en oud. Sommigen zijn alleenstaand, anderen wonen met hun partner, gezin en/of huisdieren.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
 • Helpen bij het wassen, toiletgang, aan- of uitkleden en verplaatsingen.
 • Eenvoudige verpleegtechnische assistentie (EVA): o.a. ondersteuning bij uitscheiding, wondverzorging en beademingszorg.
 • Ondersteuning bij eten en drinken en diverse hand en spandiensten.

Het team waar je in komt te werken is zelforganiserend. Dat wil zeggen dat de dagelijkse gang van zaken door het team zelf wordt geregeld en de manager op afstand het team aanstuurt.

Over Fokus
Fokus ondersteunt mensen met een fysieke beperking bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) in hun eigen, aangepaste woning. Het bijzondere is dat de cliënt deze ADL-assistentie 24 uur per dag en zeven dagen per week kan oproepen, op het moment dat hij of zij dat nodig heeft. Als ADL-assistent werk je vanuit een centrale eenheid die met een alarm-intercomsysteem met de nabijgelegen woningen verbonden is. Een Fokusproject bestaat uit 12 tot 20 aangepaste woningen in een bepaalde wijk en de centrale eenheid.

Kijk op Werken bij Fokus voor meer informatie over Fokus en de functie ADL-assistent.

Functie eisen

Onze ervaring leert dat opleiding, leeftijd en werkervaring niet doorslaggevend zijn in het succesvol uitvoeren van de functie. Er werken mensen bij ons met de meest uiteenlopende achtergronden. Ze hebben een aantal dingen met elkaar gemeen: ze voelen zich verbonden met de missie van Fokus en zijn betrokken bij onze cliënten.

Onze nieuwe collega herkent zichzelf in onderstaande punten:
 • Werken volgens het Fokus concept
  De cliënt bepaalt altijd het tempo en de volgorde van de assistentie. Dat is de kern van ons werk. De cliënt heeft de regie. Jij hebt geduld en kan jouw eigen opvattingen over hoe het zou moeten loslaten.
 • Grenzen stellen, lichamelijk fit zijn
  Het feit dat de cliënt bepaalt, betekent niet dat je maar willoos te doen hebt wat hij/zij van je vraagt. Naast dat je lichamelijk fit bent (i.v.m. de fysieke werkzaamheden), kun jij ook jouw eigen grenzen stellen. Niemand is erbij gebaat dat jij dingen doet die jouw gezondheid kunnen schaden, zoals bijvoorbeeld zwaarder tillen dan verantwoord is. Doordat jij duidelijke grenzen kan stellen, waak je niet alleen over jouw eigen belang, maar ook over die van cliënten en collega’s.
 • Inlevingsvermogen
  Om het werk goed te kunnen uitvoeren, moet jij je goed kunnen verplaatsen in de positie van iemand met een fysieke beperking. Goede wederzijdse communicatie met de cliënt is hierbij heel belangrijk.
 • Sociale vaardigheden
  Je werkt met mensen en dat gaat per definitie gepaard met emoties. Jij bent sociaal vaardig en kan goed met allerlei typen mensen overweg. Je kan goed luisteren en duidelijk communiceren.

Inschaling

Als ADL-assistent heb je een afwisselende en flexibele baan waarbij je echt iets voor een ander kan betekenen. Je werkt in een team en hebt veel contact met collega’s en cliënten. Je ziet veel verschillende cliënten en krijgt daarom met alle aspecten van het werk te maken.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Een contract van één jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden: in het eerste jaar van jouw dienstverband krijg je een intern opleidingstraject tot ADL-assistent. Vanaf het moment dat je in vaste dienst komt, kan je kosteloos de BBL opleiding helpende zorg en welzijn en/of verzorgende IG volgen.
 • Een startsalaris volgens Fokus cao tussen €11,92 en €15,93 bruto per uur. Inschaling op basis van relevante werkervaring.
 • Jaarlijks een periodieke verhoging van jouw salaris tot het maximale van de schaal.
 • Een onregelmatigheidstoeslag welke kan variëren van 22 tot 60%.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor woon-werkverkeer vanaf 10 km enkele reis.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bijzonderheden

Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier op onze website www.werkenbijfokus.nl 

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met een medewerker van de afdeling HR.
T (050) 521 72 00

werken@fokuswonen.nl

Type Vacature
Intern nummer v20.0091
Organisatie Fokus
Locatie Fokus Enschede Roombeek
Postcode 7523ZH
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 15
Uren tot 15
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Overig
Functie(s) ADL medewerker
Publicatiedatum 14-05-2020
Reageer voor 14-06-2020
Ingangsdatum 14-05-2020
Nummer 52924
Doorsturen Bekijk PDF

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen voor mensen met een lichamelijke handicap, Fokus maakt het mogelijk. Dat doen we door - in zogenoemde Fokuswoningen - assistentie te verlenen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). En dat 24 uur per dag, op afroep en aanwijzing. Zo heeft de cliënt de maximale vrijheid om het dagritme zelf te bepalen en te leven zoals hij dat wil. Een Fokusproject bestaat uit 12-20 woningen en een op loopafstand gelegen hulppost (ADL-eenheid). De woningen zijn volledig aangepast en liggen verspreid in een gewone woonwijk of appartementencomplex. Fokus is actief in heel Nederland. Er werken meer dan 2400 mensen bij Fokus op twee kantoren en ruim 90 Fokusprojecten (ADL-clusters). In Overijssel en Noordoost-Gelderland zijn Fokusprojecten in Zwolle, Apeldoorn, Harderwijk, Deventer, Hengelo, Enschede en Doetinchem.

Meer over Fokus