Persoonlijk begeleider dagbesteding
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Het OKC (orthopedagogisch kind centrum) de Iemenkorf in Almelo biedt in een warme, speelse en prikkelende omgeving dagbesteding, dagbehandeling en onderwijs aan speciale, leuke en uitdagende kinderen tussen de 4 en 18 jaar die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Dit zijn kinderen met een ontwikkelingsachterstand, autisme, een verstandelijke beperking of een meervoudige beperking. We werken in kleine groepen en doen veel samen waarbij een veilig en geborgen speelklimaat voorop staat. We bieden de kinderen een omgeving waarin zij zichzelf kunnen zijn zodat zij zich ook buitenshuis geborgen kunnen voelen. Zo is het gemakkelijker om al spelend nieuwe ervaringen op te doen te leren en te ontwikkelen. Meer informatie vind je op www.deiemenkorf.nl.

Voor de groepen de Giraf en de Vlinder op locatie De Schalm zoeken wij een persoonlijk begeleider.

Bij de Vlinder ligt het accent op het begeleiden van gedrag. De Giraf is meer belevingsgericht en daar komt meer zorg voor, de beleving zit hier ook verwerkt in de zorg. De begeleiding sluit aan bij de behoefte van het kind. Gedurende de dag bewegen we met de kinderen mee en dat vraagt een flexibele houding van jou als persoonlijk begeleider, de dag ligt immers niet vast. De kinderen maken  waar mogelijk zelf keuzes in bijvoorbeeld vrijetijdsbesteding of wat ze willen eten. Groepsactiviteiten bestaan uit spelletjes, liedjes, geluidenlotto of lichaamsbesef in spelvorm. Daarnaast doen we aan Bewegen In Muziek, snoezelen en is de methode doedels een belangrijk thema. Sommige kinderen krijgen onderwijs op maat, hiervoor werken we samen met VSO de Brug. Alle kinderen hebben nabijheid van jou als begeleider nodig. Daarbij is het belangrijk dat jij je eigen rugzak die dag dicht kunt doen want de kinderen spiegelen gedrag en emoties. Je moet als het ware jezelf ‘uitschakelen’ om de focus bij hen te kunnen leggen. Zelfbewustzijn en zekerheid zijn dus een must. Bovendien ben je creatief in je handelen, want wat gister werkte is vandaag geen garantie voor succes. De kinderen maken vaak kleine stapjes op gebied van communicatie, gedrag of schoolse vaardigheden. Het is daarom belangrijk dat je voldoening kunt halen uit kleine ontwikkelingen.

De laatste jaren zijn veel kinderen uitgestroomd naar volwassen-dagbesteding waardoor de groepen en het team kleiner zijn geworden. Als nieuwe collega ben je gericht op ontwikkeling en dit doe je met veel energie. We gaan bouwen, zowel met het team collega’s als ten aanzien van de instroom van nieuwe kinderen en daar speel jij een belangrijke rol in. Je typeert jezelf als een stevige persoonlijkheid en bent niet bang anderen aan te spreken. Feedback en collegialiteit vinden we erg belangrijk. Daarnaast ben je initiatiefrijk en in staat je ervaring en nieuwe inzichten, samen met je collega’s, om te zetten in vernieuwing van het zorgaanbod op de groep waar je werkt en voor OKC de Iemenkorf als geheel. Je bent in staat om collega’s binnen en buiten je eigen team te verbinden. Je bent inzetbaar op beide groepen.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4. We bieden plaats voor 2 persoonlijk begeleiders. I.v.m. voorbehouden handelingen (insulinepomp en sondevoeding) kiezen we voor (minimaal) 1 plek voor een kandidaat met een diploma verpleegkunde.
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als persoonlijk begeleider.
  • Ervaring binnen dagbesteding is een pre.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week. We hebben plek voor 2 begeleiders. Je werkt in principe 3 dagen per week maar we verwachten natuurlijk flexibiliteit waar nodig.
  • Een salaris van min. € 1.898,- / max. € 2.807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Externe kandidaten: een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. In andere gevallen krijg je een tijdelijk contract of tijdelijke urenophoging. 

Bijzonderheden

De gesprekken vinden plaats op donderdag 26 september a.s.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.386
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Almelo, OKC De Iemenkorf
Postcode 7608 KZ
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mirjam Meijers, Persoonlijk Begeleider, Telefoonnummer: 088 430 6185
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Verpleegkundige 4/6
Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 11-09-2019
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 19-09-2019
Nummer 48222
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra