Persoonlijk begeleider (intensieve begeleiding) EIGEN Wonen
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE: PERSOONLIJK BEGELEIDER WONEN (intensieve begeleiding)

Wij zoeken een persoonlijk begeleider wonen die ons team EIGEN wil versterken voor gemiddeld 28 tot 36 uur in de week.

Waar

Aan de Homerusstraat in Apeldoorn biedt het team EIGEN een woonplek aan zes jongeren (11 tot 16 jaar). Ons uitgangspunt is het unieke concept intensieve begeleiding in de wijk. We bieden deze jongeren een zo gewoon mogelijk leven in een voorspelbare en stabiele omgeving. Zij hebben een complexe ondersteuningsvraag op gebied van gedrag en verzorging. We doen er alles aan om deze jongeren te begrijpen en hun taal te leren, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je veilig kunnen voelen is een basisvoorwaarde voor iedereen, dat vraagt oog hebben voor elkaar en voor signalen, verbaal en vooral non-verbaal.

Jouw functie

Als persoonlijk begeleider lever je een bijdrage aan de begeleiding van deze jongeren. In samenwerking met ouders formuleer je doelen en ben je verantwoordelijk voor de verwerking hiervan in het persoonlijk plan. Dit gebeurt in overleg met de gedragskundige en andere disciplines en je coördineert de zorg rondom de cliënt.

Je geeft ondersteuning en begeleiding bij ADL-activiteiten en bij de uitvoering van recreatieve/ontspannende activiteiten. Je draagt zorg voor een veilige en stabiele leefomgeving voor de jongeren en binnen het team heb je een signalerende rol. Daarbij beantwoord je vragen van ouders over de dagelijkse gang van zaken, rapporteer je en informeer en overleg je regelmatig met betrokken disciplines. Ook verricht je verzorgende en huishoudelijke werkzaamheden. Je bent bereid om volgens rooster te werken in wisselende diensten en onregelmatige werktijden, ook in het weekend. Daarnaast verricht je teamwerkzaamheden in het kader van een zelfregulerend team. 

Functie eisen

Jouw profiel

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep.
  • Je wilt de jongere achter het gedrag leren kennen en blijft zoeken naar de aanleiding van het gedrag.
  • Je bent bekend met moeilijk verstaanbaar gedrag, gericht op zichzelf en op de ander.
  • Je bent bij voorkeur bekend met de Triple C, het gewone leven.
  • Je staat letterlijk en figuurlijk stevig in de schoenen en straalt rust uit.
  • Je kunt veerkrachtig en flexibel handelen en je hebt incasseringsvermogen.
  • Je bent je bewust van je eigen houding en het effect daarvan op anderen.
  • Je toont initiatief, bent pro actief en creatief in het vinden van oplossingen.

Inschaling

Wij bieden

Wij bieden een scholingsprogramma aan om te werken met deze jongeren. Zo kun je denken aan een E-learning, trainingen zoals ‘Samen houvast’ en ‘Triple C’ en diverse communicatietrainingen om je persoonlijk en professioneel te blijven ontwikkelen. Ook tijdens het werk besteden we aandacht aan je door middel van coaching.

Daarnaast bieden we een arbeidsovereenkomst op maat, tussen gemiddeld 28 en 36 uur per week en je ontvangt een salaris conform functieschaal (FWG) 45, gebaseerd op je ervaring. Ook bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem, waarmee je zelf je arbeidsvoorwaarden fiscaal aantrekkelijk kunt uitruilen.

Bijzonderheden

Goed om te weten

Voor vragen kun je contact opnemen met Stijntje Martens (teamcoördinator EIGEN Wonen) op 06-24325238 of met Suzanne Mak (teamhoofd) op 06-42656264.  

De gesprekken vinden plaats in de week van 22 juli.

Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt. Voor indiensttreding vragen wij een actuele verklaring omtrent gedrag (V.O.G.).

Je kunt een kijkje nemen op onze website. Via deze link

http://www.de-passerel.nl/passerel/news/actueel/news_id,37/trots-op-jochem

vind je het verhaal van een van de jongeren en zijn moeder.

Solliciteren

Wil jij jouw kwaliteiten voor deze jongeren inzetten en onderdeel worden van dit team? Reageer dan door je brief met motivatie en CV uiterlijk 16 juli 2019 te versturen, onder vermelding van vacaturenummer 019-63 naar: personeelenopleidingen@de-passerel.nl

Type Vacature
Intern nummer 019-63
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Apeldoorn
Postcode 7311 AK
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 02-07-2019
Reageer voor 30-12-2019
Ingangsdatum 02-02-2019
Nummer 46965
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

De Passerel biedt met 470 medewerkers zorg aan bijna 1000 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven. We bouwen verder op de fundamenten van vroeger. De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. De samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, is essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten namelijk duidelijk maken. Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan dagbesteding, woon- en werklocaties. Wij bieden onze zorg verspreid over de hele regio aan. Zowel in speciale voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra.

Meer over Stichting De Passerel