(persoonlijk) begeleiders verschillende afdelingen KBO
Trajectum

Functieomschrijving

Ben jij bekend met complexe problematieken? Ben jij niet bang om op te treden in verschillende situaties als dit nodig is? 

De-escaleren, crisisopvang, therapeutisch leefklimaat, confrontatie, een gesloten karakter. Gaat jouw hart hier sneller van kloppen…?

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een  lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVB). Een deel van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland.

Bij Klinisch Behandelen Oost in Rekken (locatie Berkelland) worden cliënten behandeld in een gesloten behandelsetting voor gedrags- en verslavingsproblemen. Locatie Berkelland kent een observatiegroep, behandelgroepen, een zorg intensieve afdeling en een resocialisatie groep voor totaal 62 cliënten. Daarnaast is er een afdeling voor activiteiten en verschillende vormen van therapie.

Binnen de sector ‘Klinisch Behandelen Oost’ is locatie ‘t Mastler in Eefde onderdeel van het Orthopedagogisch Behandelcentrum (OBC). Het bestaat uit vier behandelgroepen, (waarvan drie besloten) voor in totaal 28 cliënten. Daarnaast is er een afdeling voor activiteiten en verschillende vormen van therapie.

Wij zoeken voor verschillende afdelingen op de beide locaties:

(PERSOONLIJK) BEGELEIDERS

24 - 32 uren per week

Je bent (persoonlijk) begeleider van cliënten en je werkzaamheden zijn gericht op de behandeling en begeleiding. De begeleiding wordt individueel of in groepsverband aangeboden in overeenstemming met de cliëntplannen. Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het cliëntplan. Je hebt interne contacten met je collega begeleiders, de gedragsdeskundige, activiteitenbegeleiding, de onderwijskracht, vaktherapeuten, teammanager en cliëntenadministratie. Je draagt zorg voor rapportage, overdracht en overleg.

Functie eisen

Wij verwachten van jou als begeleider dat je: 

 • een stevige persoonlijkheid en een echte teamplayer bent, met een relevante, afgeronde opleiding op tenminste MBO niveau 4 (bij voorkeur SPW, MMZ of verpleegkunde);
 • minimaal 21 jaar bent;
 • Dat jij stap voor stap cliënten met diverse problematiek vooruit helpt.
 • ervaring hebt in het begeleiden van cliënten met een lichte verstandelijke beperking, en bij voorkeur ervaring met cliënten met onbegrepen en risicovol gedrag, en/of met de forensische psychiatrie;
 • beschikt over accuratesse en goede sociale- en communicatieve vaardigheden;
 • een professionele relatie kunt aangaan, waarbij je aansluit bij de mogelijkheden van de cliënt;
 • een flexibele, even­wichtige persoon­lijkheid bent, in staat bent tot zelfreflectie en adequaat weet om te gaan met conflictsituaties;
 • bereid bent om ’s avonds, slaapdiensten en in het weekend te werken
 • het als een uitdaging ziet om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de afdeling.

Wij verwachten van jou als persoonlijk begeleider dat je:

 • In het bezit bent van een afgeronde opleiding op HBO- niveau (bij voorkeur SPH, MWD of HBO-V).
 • Tenminste 23 jaar oud bent.
 • Ervaring heb in een ((SG)LVB setting.
 • Zie bij begeleider voor de overige eisen.

Verpleegkundige diensten:

Ben jij een verpleegkundige die specialistische zorg wil leveren in een forensische setting? Solliciteer dan ook! Binnen kantoortijden is onze Medische Dienst aanwezig, maar buiten kantoortijden hebben we verpleegkundige groepsleiders aan het werk die de eerste triage en verpleegkundige zorg bieden voor de cliënt. Je bent in de avond-, weekend- en slaapdiensten als verpleegkundige achterwacht aan het werk op de afdeling. Een mooie kans om de agogische en de somatische kant in het werkveld te kunnen combineren!

Inschaling

Wat kun jij van ons verwachten:

 • een dynamische, uitdagende functie op een unieke locatie, waar creativiteit en eigen initiatief worden gevraagd en gewaardeerd;
 • periodieke training en scholing; werkbegeleiding en coaching maken daar deel van uit;
 • salariëring conform de CAO gehandicaptenzorg FWG 40 (begeleider) of FWG 45 (persoonlijk begeleider);
 • Wij bieden verplichte interne scholing aan.
 • 7,05% eindejaarsuitkering.
 • Een aantrekkelijke regeling voor een fietsplan en bedrijfsfitness.
 • In eerste instantie een jaar contract waarbij wij uitgaan van een duurzame arbeidsrelatie.

Bijzonderheden

Ben jij klaar voor jouw volgende uitdaging in de forensische zorg? Solliciteer dan direct! En maak kennis met Trajectum.

Wij ontvangen graag jouw sollicitatie uitsluitend online via de vacaturepagina op onze website: www.trajectum.nl. Klik op de paarse sollicitatiebutton welke je rechts van de vacaturetekst op het scherm ziet staan.

De sollicitatiegesprekken vinden iedere woensdagochtend plaats.

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie Trajectum, locaties in Rekken en Eefde
Postcode 7211AE
Stad Eefde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Ingrid Beimer te bereiken op 06-20332398.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 13-03-2019
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 31-12-2019
Nummer 44367

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum