Persoonlijk Ondersteuner Wonen
Frion

Functieomschrijving

Persoonlijk Ondersteuner Wonen

Frans Halsstraat Steenwijk

24 uur per week, tijdelijk voor de duur van 1 jaar 66.67%

 

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassenen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties. Er werken 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

Over de locatie

De Frans Halsstraat is een locatie voor cliënten met een licht verstandelijke beperking, LVB. Naast een verstandelijke beperking kan er sprake zijn van psychiatrische, sociale en emotionele problematiek.  Bij enkele cliënten is er sprake van toename in de zorgbehoefte of ondersteuning bij de ADL. De begeleiding vindt plaats op basis van gelijkwaardigheid, het gesprek met elkaar aangaan, de cliënt heeft regie over zijn eigen leven. Daarbij zijn afstand en nabijheid in contact, ondersteunen van een dagritme, uitbreiden en behouden van (sociale) vaardigheden, vergroten van zelfstandigheid uitgangspunten in de begeleidingsrelatie. Binnen de Frans Halsstraat  wonen 22 cliënten en wordt er  24-uurszorg geboden. Binnen het appartementencomplex heeft iedere cliënt zijn eigen woning.

Wat wij zoeken 

De  Persoonlijk ondersteuner  voert de regie van de zorg  rondom de cliënt en zijn/haar systeem. Samen met 3 collega Persoonlijk Ondersteuners  ben je verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van de individuele zorgplannen. In nauwe samenwerking met de begeleiders en assisterend begeleiders stel je de individuele cliëntplannen op.

Je bouwt respectvolle relaties op met de cliënten.  Je bent in staat goed contact te onderhouden met de ouders en verwanten, hen te stimuleren en activeren tot een gelijkwaardige samenwerking.

Je zorgt ervoor dat de cliënt ondersteuning voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Bij knelpunten ten aanzien van sociaal, psychisch en fysiek welbevinden van de cliënt ben je als resultaatverantwoordelijk team verantwoordelijk voor het vinden van passende oplossingen in nauwe samenwerking met de cliënt en diens omgeving.

Je levert een constructieve bijdrage aan het samenwerkingsproces binnen het resultaat verantwoordelijke team en je draagt bij aan een evenwichtige taakverdeling.

Dit ben jij

 • Zie je het als een uitdaging om een voortrekkersrol te hebben binnen een resultaat verantwoordelijk team, wat volop in ontwikkeling en beweging is.
 • Ben je oplossingsgericht en daadkrachtig en heb je doorzettingsvermogen.
 • Ben je instaat overzicht te houden en weet je wat er speelt in het team en binnen de organisatie.
 • Ben je in staat om flexibel en met verantwoordelijkheidsgevoel in te spelen op onverwachte situaties.
 • Je bent in staat om reflectie toe te passen op eigen handelen en ook op die van je collega’s, je geeft en vraagt feedback. Je bent een teamspeler met ideeën en originele oplossingen.
 • Je bent sensitief als het gaat om het aanvoelen van wat cliënten nodig hebben en hebt het lef om je o.a. kwetsbaar op te durven stellen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt samenwerken in een resultaatverantwoordelijk team waarin de kernwaarden en de missie en visie van Frion leidend zijn en kunt hier ook bijdrage voor het team in leveren.
 • Je neemt graag initiatief, bent besluitvaardig en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw resultaatverantwoordelijk team.
 • Jij bent in staat om de cliënt te ondersteunen en begeleiden in zijn/haar dagelijkse ritme.
 • Je begrijpt de disbalans tussen verstandelijk en sociaal emotioneel functioneren van de cliënten en kunt hier naar handelen.
 • Je bent goed in staat om je in te leven in de achterliggende zorgvragen van de cliënt.

 

Functie eisen

Wat wij vragen 

Door je passie en gedrevenheid ben jij de persoonlijk ondersteuner die wij zoeken. Je bent in het bezit van een relevante, afgeronde  HBO opleiding en je hebt ervaring in het werken met onze doelgroep en de functie. Je bent in staat het verschil te zien tussen kunnen en aankunnen en weet daarnaar te handelen. Daarbij kijk je naar de mogelijkheden van de cliënt en niet naar de beperkingen. Je bent dan ook bekend met de methodiek “Oplossingsgericht werken” of voornemens je hierin te laten scholen. Je bent een verbindende factor in de processen die zich afspelen zowel binnen als buiten het team en  in de organisatie.  Daarbij heb je overzicht, zet je lijnen uit in het zorgproces en zoek je de samenwerking binnen je team. Je hebt een enthousiaste en positieve houding en kunt methodisch werken. Voor deze functie ben je bereid alle voorkomende diensten te werken. Omgaan met feedback en reflecteren op eigen handelen zie jij als een kans om je zelf verder te ontwikkelen om nog betere zorg te bieden. Het werken binnen een resultaat verantwoordelijk team vraagt om doorzettingsvermogen, lef, respectvolle omgang met elkaar en een kritische blik. Je bent in het bezit van rijbewijs b.  

Inschaling

Wat bieden wij?

Een boeiende functie in een dynamische, inspirerende organisatie met enthousiaste collega’s. Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 2016,- en maximaal € 3084,- (FWG 45) afhankelijk van uren, opleiding en ervaring. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, voor de duur van een jaar, ter vervanging van ziekte.

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de procedure.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met het team Frans Halsstraat via tel: 0521-511312 of per email franshals@frionzorg.nl.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Frans Halsstraat
Postcode 8331 RH
Stad Steenwijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 15-05-2019
Reageer voor 29-05-2019
Ingangsdatum 15-05-2019
Nummer 45899

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion