Preventiewerker regio Flevoland (24-36 uur per week)
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

Een verslaving ontwikkel je niet in één dag. Hieraan gaan verschillende stappen vooraf. Preventie is om die reden belangrijk. Door middel van preventieve interventies probeer je, in de fasen voorafgaand aan een verslaving,  problemen door of verslaving aan middelengebruik en/of gedrag te voorkomen. Vanuit preventie wil Tactus het gebruik van middelen (alcohol, drugs en gokken) en/of gedrag (gokken, beeldschermgebruik)door risicogroepen voorkomen, beperken en terugdringen.

Preventie richt zich op het creëren van publiek draagvlak, het aanmoedigen van gezond gedrag, het vroegtijdig herkennen van probleemgebruik en risicogedrag. Het team Jeugd en jongvolwassenen Flevoland van Tactus is een multidisciplinair team dat bestaat uit preventiewerkers, jeugdhulpverleners, een GZ- psycholoog, een psychiater en een verslavingsarts. Het team adviseert gemeenten en organisaties als het gaat om hun middelenbeleid. Ook sluit het team aan bij wijkteams, jongerenwerk, onderwijs, jeugdzorgorganisaties en het ziekenhuis. Daarnaast bieden wij ambulante verslavingsbehandeling aan jongeren tussen de 12 en 23 jaar oud.

Het team preventie en behandeling jeugd zoekt met ingang van 1 juni 2019 en voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging een:

Preventiewerkers, 1,5 FTE (24-36 uur per week).

Wat doet een preventiewerker bij Tactus?
Een belangrijk deel van je aandacht als preventiewerker bij Tactus gaat uit naar jongeren, intermediairs en professionals in het onderwijs, zorg en welzijn. Daarnaast behoren volwassen en ouderen tot de doelgroep. Je kunt goed netwerken en aansluiten bij je gesprekspartners: dit doe je met een natuurlijk enthousiasme met als doel om gezondheidsschade als gevolg van een (drugs)middel te voorkomen, te beperken of terug te dringen en de jongere(n) weer controle te laten krijgen over hun eigen gezondheidsgedrag.

En verder?

 • Je verzorgt voorlichtingen en trainingen binnen bijvoorbeeld het onderwijs of de jeugdzorg;
 • Je informeert, adviseert en inspireert jongeren, volwassenen, instellingen en gemeenten;
 • Je legt contact met jongeren in het veld;
 • Signalen uit het veld vertaal je naar gerichte preventieve acties en signalen van jongeren vertaal je naar passende interventies;
 • Je bouwt intern en extern relevante contacten op en onderhoudt deze;
 • Je werkt mee aan publiekscampagnes;
 • Als het geïndiceerd is voer je, onder regie van een regiebehandelaar, laagdrempelige kortdurende hulpverleningstrajecten uit;
 • En ook het schrijven van beleidsstukken en projectplannen behoort tot je taken.

Als preventiewerker bij Tactus heb je een afwisselende en uitdagende baan, waarin een beroep wordt gedaan op je kennis, flexibiliteit en creativiteit.

Dit breng jij mee:

 • Minimaal een relevante HBO-opleiding als Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD), SPH, CMV, toegepaste psychologie, pedagogiek of bijvoorbeeld Verpleegkunde afgerond;
 • Bij voorkeur ben je een CONO-functionaris;
 • Affiniteit met het werken in de psychiatrie, verslavings- en/of jeugdzorg;
 • Affiniteit met het geven van laagdrempelige voorlichtingen;
 • Een geldige registratie in het kwaliteitsregister jeugd (SKJ) of deze registratie binnen een half jaar kunnen verkrijgen;
 • In het bezit van een auto en rijbewijs B;
 • Bereid op onregelmatige tijden te werken.

Ook vinden we het belangrijk dat je:

 • Ervaring hebt met het werken binnen preventie, als je dat niet hebt vragen we in ieder geval affiniteit met preventie;
 • Het leuk vindt om zowel groepsgerichte als individuele trajecten te begeleiden;
 • Je makkelijk beweegt binnen het wijkwelzijnswerk en Jeugdzorg;
 • In staat bent om volgens een semi-geprotocolleerde methodiek te werken;
 • Makkelijk contact kunt leggen met en aan kunt sluiten bij de belevingswereld van jongeren;
 • Ook aansluiting vindt bij ouders en in staat bent een vertaalslag te maken tussen jongeren en hun ouders.

Dit bieden wij:

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao GGZ. De functie is ingedeeld in functiegroep 50, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband (36 uur per week) minimaal € 2.091,- en maximaal € 3.467,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling is op basis van relevante werkervaring;
 • Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Daarvoor heeft Tactus verschillende mogelijkheden. Zo kun je verschillende E-learningmodules volgen en biedt Tactus haar medewerkers interne trainingen aan.

Word jij onze nieuwe collega?

Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet!

De standplaats van onze nieuwe collega wordt Almere of Lelystad.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekronden waarvoor de data nog te bepalen zijn. De eerste gespreksronde vindt plaats met twee preventiemedewerkers. Kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde hebben hierna een gesprek met de regiebehandelaar en manager Flevoland. 

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Werken bij Tactus Verslavingszorg
Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Aangezien we geregeld op zoek zijn naar nieuwe collega's, staat deze vacature gedurende een langere periode online. Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan roepen we je op niet te wachten tot de sluitingsdatum maar je interesse vooral eerder kenbaar te maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-180
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Flevoland
Postcode 8223 AM
Stad Lelystad
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Simon Sneep, Manager, tel. 06-12344134 (tijdens kantooruren)
Functie(s) Preventiewerker
Publicatiedatum 29-08-2019
Ingangsdatum 4 november 2019
Reageer voor 29-09-2019
Nummer 47940
Doorsturen Bekijk PDF