Psychiater
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

Ben jij een psychiater met een passie voor innovatie en ontwikkeling? Zie jij een uitdaging in complexe problematiek waarin jij jouw vakmanschap kunt inzetten om bij te dragen aan de behandeling van verslaafde patiënten met veel en diverse psychiatrische comorbiditeit? Dan komt Tactus Verslavingszorg graag met jou in contact.

Allround Psychiater | Almelo

(uren in overleg)

Als psychiater verricht je de psychiatrische diagnostiek en behandeling bij cliënten waarbij er sprake is van (langdurige) meervoudige, complexe problematiek. Behandelingen kunnen gericht zijn op abstinentie en op stabilisatie van chronische problematiek.

Vanuit de locatie aan de Wierdensestraat bieden we poliklinische behandeling aan vanuit overzichtelijke teams waarbinnen de lijnen kort zijn. Deze teams bestaan uit een klinisch psycholoog, gz-psychologen (waaronder ook een opleideling), verpleegkundig specialisten, verslavingsarts, verpleegkundigen, casemanagers en basispsychologen. We werken actief aan de implementatie en verdere inrichting en verfijning van zorgpaden en zorgstandaarden. De psychiater zien we als een belangrijke speler daarvan. Voor de chronische doelgroep die actief middelen gebruikt, wordt ‘FACT-achtig” gewerkt vanuit de gedachte van herstel en krachtgerichte zorg. We doen dit met en ter ondersteuning van naasten en met behulp van ervaringsdeskundigen. Gefinancierd vanuit de ZVW en de WMO.

Ten aanzien van patiënten met een BOPZ-indicatie ben je regiebehandelaar. Mede daardoor geef je leiding aan teams met gz-psychologen, verpleegkundig specialisten, verslavingsartsen, casemanagers, verpleegkundigen en overige medebehandelaren. Je onderhoudt contact met ketenpartners zoals gemeenten, ziekenhuizen, GGZ-instellingen en andere zorgaanbieders.

Je werkt samen met collega-psychiaters die vanuit hun specialisatie jeugd & jong volwassenen, forensische cliënten en cliënten met een verstandelijke beperking behandelen.

Wetenschappelijk onderzoek
Tactus is onderdeel van het NISPA, een consortium van 6 verslavingszorginstellingen dat als doel heeft in samenwerking met de faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen een kenniscentrum voor zorgontwikkeling, onderzoek en onderwijs ten behoeve van de verslavingszorg in het leven te roepen. In dat kader wordt veel geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek, onder andere op het gebied van Trauma & Verslaving en LVB & Verslaving. Ook kun je als psychiater bij Tactus een rol krijgen in het opleiden van nieuwe vakgenoten: psychiaters, verslavingsartsen, verpleegkundig specialisten, klinisch psychologen en gz-psychologen.

Dit neem je mee:

Tactus Verslavingszorg zoekt een enthousiaste, bevlogen psychiater. Ben je voornamelijk geïnteresseerd in de ‘cure-populatie’, of juist in de chronische patiëntengroep? Dan gaan wij graag met jou in gesprek. We kunnen jouw vakmanschap goed gebruiken!

Dit bieden wij:

Tactus biedt een interessante volgende stap in je carrière én:

  • flexibele werktijden;
  • een gedegen onderzoeksklimaat met ruimte voor initiëren van of deelname aan wetenschappelijk onderzoek;
  • deelname aan de opleidingsgroep t.b.v. de opleiding tot Psychiater;
  • mogelijkheid tot supervisie en mentorschap;
  • ruimte voor bezoeken van cursussen en congressen in binnen- en buitenland;
  • mogelijkheden voor eventuele verdere bij- en nascholing;
  • arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ;
  • collectieve kortingen op (zorg)verzekeringen;
  • een regeling voor fiscaal voordelig sporten of het voordelig aanschaffen van een fiets, laptop, tablet of weekendje weg;
  • een goede verhuisregeling, voor als je je wilt vestigen in het woon-werkgebied van Tactus.

Ben jij onze nieuwe collega?

Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus? Zoek voor een oriëntatiegesprek contact met Michèle Ruyten op telefoonnummer: 06-10925244.

Maak ook kennis met collega-psychiaters Karin, Johan en Steffie. Zij vertellen je graag waarom zij voor de verslavingszorg gekozen hebben en wat het werken bij Tactus zo leuk maakt.

Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Type Vacature
Intern nummer 2019-083
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Almelo, locatie Wierdensestraat 32
Postcode 7607GJ
Stad Almelo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 8
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Joanneke van der Nagel, Psychiater, j.vandernagel@tactus.nl, Michèle Ruyten, Divisiemanager Oost, tel: 06-10925244.
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 15-11-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-03-2020
Nummer 45131
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg