Psychiater, Centrum voor Stemming- en Angststoornissen en Bipolaire stoornissen
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Binnen het circuit Curatieve Zorg, is een vacature ontstaan voor een:

Psychiater

Centrum voor Stemmings- en Angststoornissen en Bipolaire stoornissen

24-32 uur per week

Werksetting
Het Centrum voor Stemming- en Angststoornissen en Bipolaire stoornissen richt zich op de poliklinische behandeling en begeleiding van mensen met stemmings- en angstklachten en bipolaire stoornissen. Er wordt gewerkt vanuit de landelijke multidisciplinaire richtlijn en vanuit een systeemtheoretisch behandelkader, zowel individueel als in een groep.

Binnen het centrum werkt u nauw samen met andere collega’s vanuit verschillende disciplines. Gezamenlijk staan we voor een open en transparante communicatie binnen het team en voor een klantvriendelijke behandeling van de cliënten. De functie van psychiater in het centrum is een afwisselende functie in een zich voortdurend ontwikkelende werkomgeving waar persoonlijke inbreng gewaardeerd wordt.

 

Functieomschrijving

Als psychiater heeft u, in de rol van hoofdbehandelaar, een belangrijke sturende rol in de diagnostiek en in de behandelfase. Na de triage/intake stelt u behandelplannen op en draagt als hoofdbehandelaar eindverantwoordelijkheid voor een aantal cliënten in de basis GGZ, als ook in de gespecialiseerde GGZ.

Als psychiater bent u eindverantwoordelijk voor het medisch psychiatrische behandelbeleid van individuele patiënten van het ambulante team U kunt de uitvoering van de behandeling delegeren aan collega-behandelaren in het multidisciplinair behandelteam en fungeert daarbij als inhoudelijke verantwoordelijke.

Daarnaast geeft u zelfstandig behandelingen aan cliënten in het brede scala van stemming of met angstklachten, waarbij sprake kan zijn van beperkingen op meerdere levensgebieden.

U vervult een belangrijke rol in de verdere ontwikkelen en uitbouwen van het behandelbeleid binnen het centrum. Bij de invulling van de functie houden we rekening met uw ambities en competenties. Ook deelname aan de crisisdienst buiten kantoortijd maakt onderdeel uit van uw functie.

Functie eisen

U bent SRG geregistreerd psychiater met affiniteit en ervaring met cliënten met een stemming en/of angststoornis of bipolaire stoornis met:

  • bij voorkeur ervaring met ambulant werken
  • kennis van protocollaire behandelingen
  • u kunt georganiseerd, methodisch en “to the point” werken, zowel zelfstandig als in teamverband
  • u bezit goede analytische/diagnostische vaardigheden en uitstekende communicatieve vaardigheden
  • u bent stressbestendig, creatief en flexibel
  • u beschikt over een goed gevoel voor humor en u bent transparant in uw (be-)handelen

Inschaling

Wij bieden u een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden en rechtspositie zijn conform de CAO-GGZ. Mediant stimuleert ontwikkeling en ondernemerschap en heeft een goed opleidingsklimaat waarbij onderzoeksactiviteiten ook tot de mogelijkheden behoren.

Bijzonderheden

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Eveline Biermans, staffunctionaris P&O (ew.biermans@mediant.nl ) of 06-42339354. 

Type Vacature
Intern nummer 07.34/1.40 – 1750 EBS/dsr
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant GGZ, Gewoon Goede Zorg in Twente
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Jurgen Jolink, manager bedrijfsvoering (j.jolink@mediant.nl) of Laura Huning, manager behandelzaken (l.huning@mediant.nl). Beide bereikbaar via 053-4881875.
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 11-10-2016
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 01-01-2020
Nummer 29772
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg