Stagiaire - Agogisch werk/Woonbegeleiding
Tactus Verslavingszorg

Wat kun je leren?

Als je stage gaat lopen bij Tactus is één ding zeker: je gaat een leuke en leerzame tijd tegemoet. Als stagiaire bij Tactus kun je veel kanten op. Je begeleidt misschien cliënten bij het wonen. Of je werkt in een kliniek waar je de cliënten in hun dagelijks leven ondersteunt. Hoe dan ook: je helpt mensen in een moeilijke periode. En dat is een waardevolle ervaring.

In Twente heeft Tactus Verslavingszorg vijf woonlocaties. In die locaties worden bewoners begeleid in het structureren van het dagelijkse leven voor zowel de verslavingsproblematiek als het wonen. Dit gebeurt met behulp van de methodiek krachtgericht werken. De focus in de woonondersteuning ligt niet op de verslaving, maar op het wonen en leven. Het doel is bewoners te helpen hun dagen structuur te geven en een vertrouwde omgeving te bieden. Het is een pittige functie, maar wel één waar je veel van leert. Ook op persoonlijk vlak. Je leert veel over de problematiek en je krijgt een kijkje in het leven van de bewoners, als zij dat toestaan. Dat bereiken, is waar jij de uitdaging in vindt. Je hebt oog voor de omgeving, de buren, de buurt, de gemeente. Daarmee onderhoud je dan ook, net zoals met de wijkagent, contacten. Als stagiaire(e)woonondersteuner word je blij van kleine dingen. Je wilt de kwaliteit van leven van de bewoners verbeteren, maar ook de kwaliteit van sterven. Je accepteert bewoners in en met hun verslaving. Je bent er voor ze. Je doet bijzonder werk, met bijzondere mensen.

Tactus is met met ingang van september 2020 op zoek naar een:

Stagiair sociotherapeutisch medewerker/woonondersteuning

(voor 28 – 32 uur per week)

De stageplaats

Het aanbod is laagdrempelig en vooral gericht op opvang en rehabilitatie van chronisch verslaafden. Verslaafden die hun gebruik niet of nog niet kunnen stoppen. Daarnaast ex-verslaafden die in een zeer gemarginaliseerde maatschappelijke positie zitten. Opvang en ondersteunende hulp zijn gericht op een zo gezond en normaal mogelijke levenssituatie, ondanks het verslavingsprobleem. Dit kan een opstap zijn naar behandeling. Meer informatie over locatie Vlierstraat vind je hier

Wat kun je leren?

Het accent in de begeleiding ligt op het ondersteunen en structureren van het dagelijks leven van cliënten met betrekking tot verslavingsproblematiek als ook wonen. Dit gebeurt met behulp van rehabilitatiemethodieken.

Verder kun je leren:

 • Het begeleiden, instrueren en activeren van cliënten bij hun activiteiten, zowel individueel als in groepsverband;
 • Cliënten praktische en sociale vaardigheden aanleren;
 • Cliënten ondersteunen bij het naleven van gemaakte afspraken;
 • Cliënten vertrouwd maken met het regelmatig uitvoeren van werkzaamheden op een bepaald woon/werkgebied;
 • Het evalueren van activiteiten van cliënten samen met cliënten en dit overdragen aan de betrokken hulpverlener van de cliënt.

 

Wat moet je kunnen?

 • Je volgt de opleiding agogisch medewerker GGZ of MMZ woonbegeleiding (niveau 4, derde of vierdejaars);
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en de dynamiek die dat met zich meebrengt;
 • Je bent in staat tot zelfstandig functioneren en tot samenwerken in teamverband;
 • Je hebt het vermogen tot zelfreflectie;
 • Je bent in staat je eigen grenzen aan te geven en flexibel en transparant te zijn in eigen handelen;
 • Je bent open en servicegericht;
 • Je bent proactief.

Dit bieden wij

Begeleiding

Stage lopen doe je niet alleen. Je wordt begeleid door iemand van Tactus die je op allerlei vlakken helpt. Met zaken die over het werk gaan natuurlijk, maar ook andere vragen kun je bij hem of haar kwijt.

Stagevergoeding

Je ontvangt een stagevergoeding volgens de CAO GGZ.

 

Wil jij bij ons stage lopen?

Dat zouden we leuk vinden! Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

Heb je vragen? Of ben je al zo enthousiast dat je wilt solliciteren om stage te lopen bij Tactus? Neem dan contact op met Ingrid Riethorst, manager 088-3822887 of Bianca van der Vegte, sociotherapeut, telefoonnummer 06 10 96 56 85

Even goed om te weten:

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

 

Type Vacature
Intern nummer 2020-022
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Enschede, locatie Vlierstraat
Postcode 7544GV
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Bianca van der Vegte, sociotherapeut, telefoonnummer 06 10 96 56 85
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 06-02-2020
Ingangsdatum 1 september 2020
Reageer voor 31-03-2020
Nummer 51074
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg