Stagiair(e)s Pedagogisch Medewerker Residentieel Jeugdzorg+ – 32 uur per week
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Functieomschrijving

Wil jij tijdens je studie al wat kunnen betekenen voor onze jongeren in de gesloten jeugdzorg? Dan hebben wij de perfecte stageplek voor jou op onze gesloten locatie Anker in het prachtige Harreveld! We zoeken per september 10 stagiaires.

Wat ga je doen?

Jouw stageperiode richt zich op ontwikkeling in de functie van pedagogisch medewerker op een residentiele behandelgroep. Dit betekent dat je eerst mee gaat kijken en gaat leren van je collega’s, om in de loop van de stageperiode steeds zelfstandiger te worden in de uitvoering van de werkzaamheden van een pedagogisch medewerker. Je komt te werken op een van de behandelgroepen, mede afhankelijk van je eigen voorkeur. Het team bestaat uit je directe collega’s en een werkbegeleider. Het team wordt aangestuurd een afdelingscoördinator. Omdat de jongeren 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij Horizon zijn, draai je onregelmatige diensten.

Locatie Harreveld biedt zorg aan jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en om deze op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers en psychiater werken samen met de jeugdigen. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open en gesloten jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jeugdigen die er zonder hulp niet uit komen.

In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie Anker (Jeugdzorgplus), de open locatie Prisma en de Gezinsbehandeling. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. We willen de beste in Nederland zijn door het bieden van hoog specialistische jeugdzorg.

Wat vragen we van jou?

  • Je doet een HBO opleiding SPH, MWD of Social Work met uitstroom profiel Jeugdzorg en zoekt een stageplaats voor je 3e leerjaar;
  • Je kiest heel bewust voor een stage op een gesloten residentiele groep met jongeren die ernstige gedragsproblemen hebben. Je weet ook goed te verwoorden waarom dit jouw interesse heeft en hoe je jouw bijdrage gaat leveren;
  • Je hebt een stevige, enthousiaste persoonlijkheid. Daarnaast ben je flexibel, beschik je over doorzettingsvermogen, ben je creatief en heb je humor;
  • Je bent voor een periode van 10 maanden beschikbaar om stage te lopen, voor 32 uur per week.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou?

  • We bieden jou een leuke en leerzame stageplaats waarvan je kunt zeggen: “Dat heb ik mooi voor elkaar!” Omdat wij met hart en ziel hebben gekozen voor de jeugdzorg en het speciaal onderwijs kunnen we jou alle ins en outs leren over het omgaan met onze doelgroep.
  • Je krijgt een praktijkbegeleider toegewezen die beschikt over minimaal 2 jaar relevante werkervaring evenals de competenties en bevoegdheden om stagiaires op de werkplek te begeleiden, zodat je zo gericht mogelijk leerervaringen op kunt doen. Jij krijgt hierdoor een goede basis en kun je ontwikkelen in de functie van Pedagogisch Medewerker.
  • We bieden je een stagevergoeding van €250,- bruto per maand conform de CAO Jeugdzorg (op basis van 32 uur per week). Een kans die je in je loopbaan verder zal helpen!

Bijzonderheden

Solliciteren en contact

Ben jij dé stagiair(e) die zich in dit profiel herkent en denkt “ja, dit wil ik!” Solliciteer dan direct! Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 7 augustus 2020 via de link: https://horizon.easycruit.com/vacancy/application/send/2466481/132557?iso=nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans Werger, Afdelingscoördiantor, via telefoonnummer 054 – 439 4444.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Locatie Horizon in Harreveld
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 28-05-2020
Reageer voor 07-08-2020
Ingangsdatum 01-09-2020
Nummer 53080
Doorsturen Bekijk PDF

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs