Verpleegkundig Specialist (32 uur p/w)
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

De Intensieve Behandelkliniek
De Intensieve Behandel Kliniek (IBK) van Tactus Verslavingszorg in Zutphen is een nieuwe kliniek (5 jaar geleden gebouwd). Het team in de IBK biedt specialistische zorg aan patiënten met ernstige verslavings- en andere ernstige psychiatrische problematiek. Onderdeel hiervan is ons High & Intensive Care (HIC) en Triple zorgaanbod.

HIC: HIC is een antwoord op de behoefte in de samenleving om mensen die in ernstige psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig op te vangen en te behandelen. In een omgeving waar veiligheid en bescherming gecombineerd wordt met respectvolle zorg en behandeling. Centraal staat daar in het terugdringen van dwang en drang met de aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. Contact met patiënt, naastbetrokkenen en ambulant vormt de basis van ons handelen, zorgafstemming met alle partijen vinden we essentieel.

HPO: Het team van de IBK is volop bezig om te bouwen aan een kliniek waarin gestreefd wordt naar high performance (HPO). Resultaat is dat er concrete stappen worden gezet t.a.v. zelforganiserende teams, wat zichtbaar leidt tot meer werkplezier.

Krachtwerk: Binnen de IBK gaat gewerkt worden met Krachtwerk als herstelmethodiek. De eerste groep getrainde IBK-teamleden is enthousiast over deze methodiek, omdat het aansluit bij de drive van het team om werk te maken van herstel ondersteunende zorg. 

Het team van de IBK (afdeling aqua) is op zoek naar een:

Verpleegkundig Specialist 32 uur p/w

Het team  biedt specialistische zorg en behandeling aan patiënten met triple problematiek volgens de standaarden van top klinische GGZ en HIC.
Wij bieden op zorgvuldige, respectvolle individuele- en groepsbehandeling die aansluit bij de behandelvraag en het ontwikkelingsniveau van de patiënt waardoor samengewerkt wordt aan een verbeterde kwaliteit van leven.

 • Je werkt onder andere samen met psychiaters, een verslavingsarts GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, huisarts, verpleegkundigen en sociotherapeuten;
 • Je bent regiebehandelaar van cliënten met triple problematiek;
 • Je verricht psychiatrisch onderzoek;
 • Je bent in staat medicamenteuze behandelingen en crisisinterventies zelfstandig uit te voeren;
 • Je hebt een consulterende taak voor patiënten, collega’s en ketenpartners;
 • Je zorgt voor rapportage, verslaglegging en overdracht van de voortgang en evaluaties van behandelingen aan het multidisciplinair team;
 • Je levert, op verzoek, een bijdrage aan het opzetten, begeleiden en uitvoeren van (kwaliteitszorg) projecten en (wetenschappelijk) onderzoek en werkt hierbij samen met de afdeling Zorgontwikkeling van Tactus;
 • Je bevordert de deskundigheid in het beroepsmatig handelen van collega’s d.m.v. het geven van lezingen, het schrijven van publicaties, het organiseren van themabijeenkomsten en het geven van bijscholing.

Dit breng je mee

 • Je bent in het bezit van het diploma MANP of GGZ-VS;
 • Ervaring binnen de Verslavingszorg is geen vereiste. We ondersteunen graag bij het inwerken en bekend worden met de doelgroep en specifieke behandelingen binnen de verslavingszorg.
 • Je hebt kennis en inzicht in meerdere aanverwante vak- en kennisgebieden voor het leggen van verbanden en het afstemmen van verschillende zorgprocessen/behandelingen;
 • Je beschikt over een grote mate van tact, inlevingsvermogen en overtuigingskracht in patiëntcontacten;
 • Je beschikt over een hoge mate van tact in zowel interne als externe samenwerkingsrelaties;
 • Je hebt gevoel voor systematiek en nauwkeurigheid.

Dit bieden wij

De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 65. Het salaris bedraagt minimaal € 3.266,- en maximaal € 5.126,- bruto per maand bij een volledig dienstverband (salarisniveau 1 juli 2018). De inschaling vindt plaats op basis van relevante werkervaring.

 

Interesse

Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Daarvoor heeft Tactus verschillende mogelijkheden. Zo kun je verschillende E-learningmodules volgen en biedt Tactus haar medewerkers interne trainingen aan.

Weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op wijzijntactus. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op facebook

 

Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-148
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Willem Dreesstraat
Postcode 7204JP
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Gerrit Kroes, e-mail: g.kroes@tactus.nl, tel. 06-13122193
Functie(s) Verpleegkundig specialist
Publicatiedatum 19-07-2019
Ingangsdatum 1 september 2019
Reageer voor 31-10-2019
Nummer 47248
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg