Verpleegkundig Specialist GGZ - 32 uur per week
Horizon

Functieomschrijving

Ben jij een verpleegkundig Specialist GGZ die buiten de gebaande paden kan denken en kan innoveren in  Jeugdzorgplus? De functie van Verpleegkundig Specialist is nieuw bij ons en daardoor volop in ontwikkeling, je krijgt voldoende ruimte om te pionieren en een eigen draai aan de rol te geven. Dus ben jij daadkrachtig, creatief en toon jij initiatief? Dan bieden wij jou deze geweldige functie aan op onze locatie Harreveld in het prachtige Gelderland!

Wat ga je doen?
Als verpleegkundig specialist GGZ voer je onder andere intakegesprekken en geef je behandelindicaties / advies. Tevens voer je zelfstandig medicamenteuze behandelingen uit en psychiatrisch onderzoek, onder supervisie van een ervaren psychiater. Daarnaast lever je een bijdrage in deskundigheidsbevordering aan (pedagogisch) medewerkers, onder meer door het verzorgen van klinische lessen en het fungeren als vraagbaak. Je verricht psychodiagnostiek bij jeugdigen, onder supervisie van de psychiater. Je geeft individuele en/of groepsbehandelingen aan jeugdigen en je geeft ouderbegeleiding en betrekt het systeem bij de behandeling.

Als Verpleegkundig Specialist GGZ ga je voor een groot deel je werkzaamheden verrichten op ZIKOS. ZIKOS staat voor: Zeer Intensieve Kortdurende Observatie en Stabilisatie en is een landelijk erkende specialisatie. Op deze afdeling worden jeugdigen behandeld die zich in een ernstige psychiatrische crisis bevinden in combinatie met forse gedragsproblematiek zoals en zelfbeschadigend gedrag zoals automutilatie. De veiligheid van de jeugdige, dan wel zijn of haar omgeving is in een instelling voor jeugdzorg of psychiatrie onvoldoende te waarborgen. Voor opname op ZIKOS moet door de Kinder- en Jeugdpsychiater recent een indicatie zijn afgegeven. Individuele, intensieve begeleiding is noodzakelijk omdat de jeugdige een gevaar is voor zichzelf en/of zijn omgeving.  Tijdens hun verblijf richten wij ons op observatie en diagnostiek ten behoeve van adequate vervolgbehandeling. Op deze afdeling verblijven zowel jongens als meisjes. De afdeling bestaat uit 2 teams/leefgroepen, waar per leefgroep 6 jeugdigen worden begeleid met als belangrijkste doel stabilisatie.  De duur van hun verblijf binnen de afdeling is gemiddeld drie maanden.

Locatie Harreveld biedt zorg aan jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en om deze op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers en psychiater werken samen met de jeugdigen. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open en gesloten jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jeugdigen die er zonder hulp niet uit komen.

In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie Anker (Jeugdzorgplus), de open locatie Prisma en de Gezinsbehandeling. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. We willen de beste in Nederland zijn door het bieden van hoog specialistische jeugdzorg.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist ggz en bent als zodanig BIG-geregistreerd;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met diagnostiek en behandeling in de jeugdpsychiatrie;
  • Van nature streef je naar verbinding, optimale samenwerking en ontwikkelen;
  • Je hebt een pioniersmentaliteit, je bent flexibel en een doorzetter.

Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou?

  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg met een max van €4896,26 bruto per maand;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Bijzonderheden

Solliciteer en contact

Ben jij de Verpleegkundig Specialist GGZ die zich in dit profiel herkent en denkt “dit is mijn volgende uitdaging!” Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag via de knop “Direct Solliciteren” op onze website. Dit kan via de link: https://www.solliciterenbijihub.nl/aanmaken-sollicitatie-incl-autorisatie-prs/standaard-sollicitatie-zorg?VcSn=54. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marlous Kramer, Afdelingshoofd of Carlo Verheijen, Locatiemanager, via telefoonnummer 0544-394488 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Horizon in Harreveld
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Verpleegkundig specialist
Publicatiedatum 03-12-2020
Reageer voor 21-02-2021
Ingangsdatum 03-12-2020
Nummer 55868
Doorsturen Bekijk PDF

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon