Verpleegkundige/Sociotherapeut Intensieve Behandelkliniek, Zutphen (32 uur p/w)
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

De Intensieve Behandelkliniek
De Intensieve Behandel Kliniek (IBK) van Tactus Verslavingszorg in Zutphen is een nieuwe kliniek (4 jaar geleden gebouwd). Het team in de IBK biedt specialistische zorg aan patiënten met ernstige verslavings- en andere ernstige psychiatrische problematiek. Onderdeel hiervan is ons High & Intensive Care (HIC) en Triple zorgaanbod.

HIC: HIC is een antwoord op de behoefte in de samenleving om mensen die in ernstige psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig op te vangen en te behandelen. In een omgeving waar veiligheid en bescherming gecombineerd wordt met respectvolle zorg en behandeling. Centraal staat daar in het terugdringen van dwang en drang met de aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. Contact met patiënt, naastbetrokkenen en ambulant vormt de basis van ons handelen, zorgafstemming met alle partijen vinden we essentieel.

HPO: Het team van de IBK is volop bezig om te bouwen aan een kliniek waarin gestreefd wordt naar high performance (HPO). Resultaat is dat er concrete stappen worden gezet t.a.v. zelforganiserende teams, wat zichtbaar leidt tot meer werkplezier.

Krachtwerk: Binnen de IBK gaat gewerkt worden met Krachtwerk als herstelmethodiek. De eerste groep getrainde IBK-teamleden is enthousiast over deze methodiek, omdat het aansluit bij de drive van het team om werk te maken van herstel ondersteunende zorg. 

Verpleegkundige/Sociotherapeut (voor 32 uur per week).

De verpleegkundige/sociotherapeut:

 • is voortdurend betrokken bij alle aspecten van de behandeling;
 • verricht werkzaamheden op het gebied van observatie, begeleiding en verpleging;
 • voert zelfstandig onderdelen van het behandelprogramma uit;
 • stemt af met het multidisciplinair team;
 • zoekt naar ruimte om de zelfregie van patiënten te vergroten;
 • is verantwoordelijk voor een optimaal therapeutisch milieu;
 • leidt groepsgesprekken en geeft voorlichting;
 • bewaakt de processen van de patiënten;
 • intervenieert in crisissituaties;
 • zorgt voor veiligheid van patiënten en collega's;
 • levert een bijdrage aan de vernieuwing en verbetering van het vastgestelde afdelingsbeleid.

Dit breng je mee

Wij vragen van een verpleegkundige/sociotherapeut een afgeronde HBO-opleiding Verpleegkunde en een geldige BIG-registratie.

Daarnaast ben je:

 • geïnteresseerd in de verslavings­zorg en heb je relevante werkervaring in de verslavingszorg en/of (forensische) psychiatrie. 
 • bekend met de herstelmethodiek Krachtwerk of bereid hier bekend mee te raken;
 • bereid in onregelmatige diensten te werken.

Ervaringsdeskundigheid is een pré.

Dit bieden wij

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz. De functie is ingedeeld in functiegroep 45, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.834,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

 

Interesse

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

 

Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet! Mochten we voor de sluitingsdatum een geschikte kandidaat vinden dan sluiten wij deze vacature.

 

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-100
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Willem Dreesstraat
Postcode 7204JP
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Gerrit Kroes, Manager, telefoonnummer: 06-13122193
Functie(s) Sociotherapeut
Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 6
Publicatiedatum 19-08-2019
Ingangsdatum In overleg, zo spoedig mogelijk.
Reageer voor 01-12-2019
Nummer 46002
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg