Wil jij aan het werk als ondersteunend begeleider op invalbasis?
Aveleijn

Functieomschrijving

Iedereen heeft dromen, wensen en talenten. Deze laten uitkomen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ helpen we mensen met een verstandelijke beperking en/of een lage sociale redzaamheid de volle rijkdom van het leven te ervaren. We zien eigen kracht en denken in oplossingen. We werken dagelijks vanuit onze kernwaarden Ontmoeten, Ontwikkelen en Ondersteunen

 

Ben jij die enthousiaste persoon die graag ervaring op wil doen?

 

Aveleijn zoekt:

 

ondersteunend begeleiders

(Invalbasis, 8 tot 16 uur per week)

 

Jij en de cliënt
Elke dag ben je op zoek naar de volgende kleine of grote stap in de ontwikkeling van het leven van de cliënt. Dit doe je op professionele en authentieke wijze, waarbij je rekening houdt met de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Je bent gericht op talenten en hebt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke manier de cliënt wil groeien.

Jij als begeleider
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werk je reflectief. Je kunt reflecteren vanuit eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional blijf je op de hoogte dankzij (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

 

Wat ga je doen?
Als ondersteunend begeleider werk je samen met de persoonlijk begeleider en ben je verantwoordelijk voor het begeleiden, ondersteunen en verzorgen van cliënten (dagbesteding, wonen of extramuraal) met een verstandelijke beperking waarbij het Ondersteuningsplan leidend is.

Jij ondersteunt en motiveert cliënten bij dagelijkse praktische activiteiten (huishoudelijk, recreatief), zowel individueel als in groepsverband. Het doel daarbij is het bevorderen van zelfredzaamheid.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

  • Je beschikt minimaal over een MBO-diploma MMZ3 of vergelijkbare opleiding, eventueel aangevuld met specifieke bijscholing. Een overgangsbewijs van het 2e naar het 3e jaar HBO Social Work is ook gelijkwaardig;
  • Je bent in staat om het proces rondom de cliënt te begeleiden, waarbij de cliënt de expert van zijn eigen leven is;
  • Je hebt affiniteit met onze doelgroep;
  • Jij bent flexibel inzetbaar, slaap -en weekenddiensten zijn onderdeel van de functie.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende baan en leuke werkplek met veel diversiteit;
  • Volop ruimte om je door te ontwikkelen;
  • Een baan bij één van de beste werkgevers, beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/;
  • De functie van ondersteunend begeleider is conform cao Gehandicaptenzorg ingeschaald in schaal 30 (max. € 2.546,-).

Bijzonderheden

De procedure

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kim Castilla - Rouwendal, Recruiter, k.rouwendal@aveleijn.nl.

Graag ontvangen wij jouw CV met motivatie. Dit kun je insturen via Zorgselect.

Je solliciteert, en dan?  
Hoe de verdere sollicitatieprocedure verloopt bij Aveleijn kun je hieronder in de tijdlijn terugvinden.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 8
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kim Rouwendal, recruiter, k.rouwendal@aveleijn.nl
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 03-04-2019
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 01-10-2019
Nummer 44888
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn