(Senior) Woonbegeleider, Apeldoorn (32 uur p/w)
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

In samenwerking met Stichting Riwis Zorg & Welzijn heeft Tactus aan de Henri Dunantlaan in Apeldoorn een voorziening voor Intensief Beschermd Wonen. De woonvoorziening is bedoeld voor bewoners met verslavingsproblematiek, persoonlijkheids- en/of psychiatrische problematiek en eventueel een forensische achtergrond. Een groot gedeelte van de bewoners heeft behandeling genoten in de Forensische Verslavingskliniek van Tactus. Sociotherapeutisch medewerkers verrichten de werkzaamheden in wisselende diensten in een 24-uurs bezetting, waaronder slaapdiensten. De begeleiding is gericht op het ondersteunen van het dagelijks functioneren van de cliënten en het behalen van de doelstellingen afgesproken in het woonfasenplan. Er wordt gewerkt volgens het sociaal competentiemodel. Bewoners kunnen maximaal 2 jaar in de voorziening verblijven.

Voor de Henri Dunantlaan in Apeldoorn is Tactus op zoek naar een:

(Senior) Woonbegeleider voor 32 uur per week

De (senior) woonbegeleider:

 • voert (onderdelen van) het behandel- begeleidingsprogramma uit.
 • stelt samen met de cliënt een krachten inventarisatie (begeleidingsplan) op.
 • verricht werkzaamheden op het gebied van de dagelijkse begeleiding en verzorging voortvloeiend uit het per cliënt opgestelde begeleidingsplan.
 • signaleert verandering in gedrag en de gezondheidstoestand en rapporteert hierover mondeling en schriftelijk aan de betrokken disciplines en/of schriftelijk in het cliëntdossier.
 • houdt toezicht op het naleven van het huishoudelijk reglement en de afdelingsregels en draagt bij aan een veilig (therapeutisch) leefklimaat op de afdeling.

Dit breng je mee

Van een (senior) woonbegeleider wordt het volgende gevraagd:

 • een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur HBO-V, SPV of Maatschappelijk Werk;
 • tenminste 3 jaar ervaring in de verslavingszorg en binnen het begeleid wonen;
 • ervaring met het overbrengen van kennis op collega’s en cliënten;
 • kennis van en affiniteit met de cultuur, zeden en gewoonten van de doelgroep;
 • bekendheid met de methode krachtwerk en/of herstelgericht werken;
 • kennis van groepsdynamische processen.

Daarnaast :

 • ben je in staat om te reflecteren.
 • kun je methodisch handelen.
 • stel je je flexibel op.

Je reguliere werkdagen zijn tussen maandag tm vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur. In voorkomende gevallen ben je bereid weekenddiensten te werken of in de avond te werken.

Dit bieden wij

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz. De functie is ingedeeld in functiegroep 45, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

Interesse

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Werken bij Tactus Verslavingszorg

Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet!

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-031
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Apeldoorn, locatie Henri Dunantlaan
Postcode 7312BE
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Frouke Sloot, manager, telefoonnummer 06-57310086
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Verpleegkundige
Verpleegkundige SPV
Woonbegeleider
Publicatiedatum 18-03-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-10-2019
Nummer 43590
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg